Ontbijtsessie Sociale en Technologische Innovatie

07 juni 2023

Evenement

De huidige technologische en maatschappelijke veranderingen hebben grote invloed op bedrijven en organisaties. De technologische ontwikkelingen op gebied van digitalisering, robotisering en Artificial Intelligence (AI) volgen elkaar steeds sneller op. Hierdoor kunnen producten en processen weliswaar continue worden aangepast en verbeterd maar andere machines, nieuwe werkwijzen en de toepassing van data / ICT hebben een grote impact op de organisatie, afdelingen en individuele medewerkers. 

Deze veranderingen stellen nieuwe eisen aan bedrijven en werknemers, zoals passend leiderschap, toekomstbestendig HR-beleid en meer ‘lerend’ vermogen. Naast technologische innovatie is er dus meer aandacht nodig voor sociale innovatie, zodat werknemers op een gezonde manier en met plezier hun werk kunnen doen en daarmee duurzaam inzetbaar blijven. 
 

Programma

Hoe houd je medewerkers up-to-date in een steeds sneller veranderende wereld en hoe betrek je ze bij het werken van morgen? Deze vraag staat centraal tijdens de ontbijtsessie ‘Sociale en Technologische Innovatie’ bij Chain Logistics in Uden. Dit logistieke bedrijf biedt een totaalpakket aan logistieke diensten aan en combineert vernieuwende logistiek met sociaal ondernemen en goed werkgeverschap. CEO Rob Jansen start met een korte blik achter de schermen van dit familiebedrijf.

Vervolgens vertellen Gert-Jan Koetsier van SOL/Wecreate en Maarten Schellekens van Welder aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe je aan de slag kunt gaan met duurzame inzetbaarheid en sociale en technologische innovatie. Daarbij worden voucherregelingen toegelicht waarmee een bedrijf ondersteund wordt in dit traject. 

Tijdens deze sessie is er volop ruimte voor de deelnemers om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Datum
Woensdag 7 juni 2023
8.00 uur: Inloop met koffie/thee en broodje
8.15 uur: Start programma (zie hierboven)
10.00 uur: Einde sessie

Locatie
Chain Logistics
Jagersveld 6a
5405 BW  Uden
 

Aanmelden of meer informatie

De bijeenkomst is bedoeld voor HR-managers, innovatiemanagers en directeuren van mkb-bedrijven uit de logistiek, slimme maakindustrie, productie en agrifood sector.  Meld je aan door een mail te sturen naar info@vijfsterrenlogistiek.nl onder vermelding van de datum van de bijeenkomst, hoeveel personen en de naam of namen. Of neem voor meer informatie contact op met Nicolien Hendrickx: nicolienhendrickx@vijfsterrenlogistiek.nl.
 

De Ontbijtsessies Sociale en Technologische Innovatie zijn een initiatief van AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt en SOL in kader van FIT2030. In de periode juni-november 2023 worden ca. zes bijeenkomsten georganiseerd.