Innoveren

Experiment, ontwikkeling en innovatie in proeftuinen

De voedselketens van de toekomst vormgeven: in Noordoost-Brabant gooien we het roer om. We ontwikkelen nieuwe kennis door de kracht van agrifood te combineren met de toepassing van hightech en de creativiteit van design.

In proeftuinen zetten onderzoekers en studenten – van MBO tot WO – samen met ondernemers kennis om in concrete producten en diensten. Dat gebeurt met vallen én opstaan. Pionieren zit in ons DNA. Zo brengen we kringlooplandbouw in de praktijk, pakken we voedselverspilling aan en ontwikkelen we nieuwe producten.

Wie we zijn? Wetenschappers, boeren, productontwikkelaars, voedselverwerkers, opleiders, studenten, chefs en retailers. Samen maken we nieuwe concepten en systemen. Van nieuwe eiwitten tot voedsel produceren op de maan. In Agrifood Capital houden we van korte lijntjes en een open innovatiecultuur. Mensen en organisaties weten elkaar snel te vinden. Binnen én buiten de grenzen van onze regio: Noordoost-Brabant.

Wat wordt jouw volgende stap?


Zoek je contact met kennisinstellingen voor een innovatieproject in agri & food?

Alternate Text
Neem contact op met Marien de Bakker Programmamanager Datalab AgriFood

Heb je een idee voor kringlooplandbouw en zoek je ondersteuning om te kunnen pionieren?

Alternate Text
Neem contact op met Ronald Luijkx Innovatiemanager AgroProeftuin de Peel

Heb je een innovatieplan en zoek je financiering?

Alternate Text
Neem contact op met Simon Maas Regisseur Subsidies & internationalisering RNOB

Ben je mbk-er of startup in Noordoost-Brabant en zoek je financiering in de vroegste fase van de ontwikkeling van je innovatie? Dan kan de SIR-regeling van de provincie Noord-Brabant uitkomst bieden (SIR = Stimulering Innovatie in de Regio's).  

Alternate Text
Neem contact op met Rob Stuart Business developer

Laat je inspireren door innovatieprojecten van voedselveranderaars