Ondernemen

We gaan er samen voor

Op onze agenda? Een duurzame keten, het voedselsysteem in en rondom de stad, de banen van morgen en klimaatadaptatie. We stimuleren innovatie en bedrijvigheid. Samen zoeken we naar nieuwe business modellen voor gezonde voeding en duurzame voedselsystemen. Uiteraard op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

De economie in Noordoost-Brabant beweegt met ons mee. Sinds 2013 daalt de werkloosheid, stijgt het aantal banen weer en is het bruto regionaal product gegroeid. In deze regio bouwen we aan een groot agrifood-netwerk bestaande uit ruim 7.000 bedrijven, goed voor ruim 52.000 banen.

Ontwikkel uw bedrijf

Omdat succesvolle projecten vaak plaatsvinden op het snijvlak van verschillende sectoren, is het noodzakelijk om actieve verbindingen te leggen. Bijvoorbeeld tussen ICT en zorg, food en design of tussen bouw en high tech. Maar ook tussen mensen, organisaties, gemeentes en disciplines. AgriFood Capital helpt waar nodig. In deze regio kleuren we buiten de lijntjes en gaan we grensoverschrijdende uitdagingen niet uit de weg. Samen verbinden en daardoor slimmer innoveren.

Raak geïnspireerd door dit verhaal

AgriFood Capital is dé innovatieve proeftuin van Nederland

In AgriFood Capital zoeken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding en gezondheid en duurzaamheid. We zorgen dat er ruimte is om te innoveren. Dat kan door toegang tot kennis, talent, faciliteiten, kapitaal of markten te verwezenlijken. Waar nodig ontwikkelen we die. Dit maakt het mogelijk om kansrijke ideeën snel op te pakken, in een vroeg stadium te testen en alert in te spelen op vragen van alle schakels in de keten.

Hier gebeurt het!

Verbreed ons netwerk
Er zijn nog volop uitdagingen voor de agrifood sector in de groeiende economie van Noordoost-Brabant. In deze meest innovatieve proeftuin van Nederland op het gebied van agrifood werken we aan de oplossingen voor morgen. Interesse om u hier te vestigen?

Naast de nodige ervaring en expertise, verwelkomen we ook een frisse wind in onze regio. De noodzaak om te blijven investeren in ondernemerschap, talent en kwaliteit van de leefomgeving blijft aanwezig. Door kennis op te doen binnen en buiten onze landsgrenzen, hebben we nieuwe agrifood-talenten écht iets te bieden. En zij ons.

 

Neem contact met ons op

De juiste oplossingen voor ondernemers

Ik wil starten

Een sterk netwerk is voor starters en ondernemers van groot belang. Daar weet u alles van. AgriFood Capital biedt u de mogelijkheid om mee te draaien in de top van de Nederlandse AgriFood sector. Dit maakt het mogelijk om sneller te ontwikkelen door advies of begeleiding vanuit het netwerk van gevestigde ondernemers. Is OndernemersLift+ de juiste partner voor u?

Ontdek het hier

Ik wil verder groeien

Toonaangevende spelers in de agrifood keten zijn diepgeworteld in deze regio, maar opereren inmiddels op het wereldpodium. U behoort tot die groep. Het besef groeit dat samenwerken met andere ondernemers cruciaal is om ook in de toekomst uw huidige concurrentiepositie te behouden. In een speciaal scale-up programma helpen wij u verder.

Wij brengen u in contact

Ik wil succesvol vernieuwen

U behoort tot de aanpakkers, doeners en beroepsspelers in de regio. Gevestigde bedrijven en startups kunnen veel van elkaar leren en elkaar aanvullen. Uw sterkste troef is inzichten van anderen vertalen naar concrete producten, diensten en concepten voor de markt. Startups weten hoe ze dat proces kunnen versnellen. Uw link met AgriFood Capital is van grote waarde. Neem contact op met Simon Maas.

Ik wil meedoen

AgriFood Capital richt zich ook op bedrijven buiten deze regio. Wij weten dat samenwerking, verbinding en ondernemerschap zich niet door gebiedsgrenzen laat beperken. U zoekt het perfecte ondernemersklimaat om te kunnen excelleren en u vindt dat in Noordoost-Brabant. Neem contact op met Fridthjof Leerdam.

Bekijk onze projecten

Ontdek wat we samen kunnen bereiken.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?