Ondernemen

We gaan er samen voor

Op onze agenda? Een duurzame keten, het voedselsysteem in en rondom de stad, de banen van morgen en innovatieve hotspots. We stimuleren innovatie en bedrijvigheid. Samen zoeken we naar nieuwe business modellen voor gezonde voeding en duurzame voedselsystemen. Uiteraard op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

De economie in Noordoost-Brabant beweegt met ons mee. Sinds 2013 daalt de werkloosheid, stijgt het aantal banen weer en is het bruto regionaal product gegroeid. In deze regio bouwen we aan een groot agrifood-netwerk bestaande uit ruim 7.200 bedrijven van boer tot bord, samen goed voor meer dan 55.000 banen.

AgriFood Capital is dé innovatieve proeftuin van Nederland

In AgriFood Capital zoeken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding en gezondheid en duurzaamheid. We zorgen dat er ruimte is om te innoveren. Dat kan door toegang tot kennis, talent, faciliteiten, kapitaal of markten te verwezenlijken. Waar nodig ontwikkelen we die. Dit maakt het mogelijk om kansrijke ideeën snel op te pakken, in een vroeg stadium te testen en alert in te spelen op vragen van alle schakels in de keten.

Ontwikkel uw bedrijf

Omdat succesvolle projecten vaak plaatsvinden op het snijvlak van verschillende sectoren, is het noodzakelijk om actieve verbindingen te leggen. Bijvoorbeeld tussen ICT en zorg, food en design of tussen bouw en high tech. Maar ook tussen mensen, organisaties, gemeentes en disciplines. AgriFood Capital helpt waar nodig. In deze regio kleuren we buiten de lijntjes en gaan we grensoverschrijdende uitdagingen niet uit de weg. Samen verbinden en daardoor slimmer innoveren.

Raak geïnspireerd door dit verhaal

Financiering van bedrijf of projecten


Bedrijfsfinanciering
AgriFood Capital helpt ondernemers die bedrijfsfinanciering zoeken. Hiervoor is de Financieringstafel van AgriFood Capital, een netwerk van financiële experts uit Noordoost-Brabant, opgericht. Deze experts beantwoorden financieringsvraagstukken van bedrijven en zoeken, waar mogelijk, passende financiers. Noordoost-Brabantse bedrijven kunnen voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen met Huub Dormans van OndernemersLift+.

Projectfinanciering
We willen innovatieve projectideeën in Noordoost-Brabant een vliegende start geven. MKB-ondernemers kunnen voor innovatieve (samenwerkings)projecten een subsidie aanvragen via de Regeling Economie & Innovatie Noordoost-Brabant. AgriFood Capital voert deze regeling uit namens de provincie Noord-Brabant. Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Of neem voor meer informatie contact op met Simon Maas.

De juiste oplossingen voor ondernemers

Ik ben startende ondernemer

Bij het starten van een eigen bedrijf is een sterk netwerk van groot belang. Via het netwerk van AgriFood Capital heeft u de mogelijkheid om mee te draaien in de top van de Nederlandse AgriFood sector. Zoekt u coaching of advies? Heeft u een kennisvraag of wilt u meer weten over startersleningen? OndernemersLift+ is de juiste partner. Ook voor workshops, trainingen en contacten met andere ondernemers.

Meer informatie?

Ik wil verder groeien

Bent u als ondernemer de opstartfase voorbij en loopt u tegen nieuwe vragen aan? Het AgriFood Scale-up programma helpt ondernemers in de AgriFood met het realiseren en versnellen van hun groeiambities. U krijgt ondersteuning van experts in het complete groeitraject: van het opstellen van een groeiplan tot het vinden van investeerders. Bij OndernemersLift+ bent u aan het juiste adres.

Meer weten of aanmelden?

Ik wil vestigen in de regio

Noordoost-Brabant biedt uitstekende vestigingsvoorwaarden voor bedrijven. In AgriFood Capital ontwikkelen gemeenten samen met ondernemers en kennisinstellingen diensten en faciliteiten om bedrijven in de regio verder te helpen. Zoekt u de perfecte vestigingslocatie, overweegt u reshoring of wilt u meer weten over de aanwezige living labs en innovatiecentra? 

Neem dan contact op met Fridthjof Leerdam.

 

Ik zoek nieuwe business

Op zoek naar nieuwe business-perspectieven in de AgriFood? In de internationale opleiding AgriFood Executive Global Programme (AEGP) krijgen uw kennis van de sector en leiderschapskwaliteiten een bijzondere impuls. Een consortium van internationaal opererende bedrijven en opleidingsinstituten geeft u tools om uw business uit te breiden en uw concurrentiepositie te verstevigen.

Meer weten of aanmelden?

Bekijk onze projecten

Ontdek wat we samen kunnen bereiken.

Verbreed ons netwerk
Er zijn nog volop uitdagingen voor de agrifood sector in de groeiende economie van Noordoost-Brabant. In deze meest innovatieve proeftuin van Nederland op het gebied van agrifood werken we aan de oplossingen voor morgen. Interesse om u hier te vestigen?

Naast de nodige ervaring en expertise, verwelkomen we ook een frisse wind in onze regio. De noodzaak om te blijven investeren in ondernemerschap, talent en kwaliteit van de leefomgeving blijft aanwezig. Door kennis op te doen binnen en buiten onze landsgrenzen, hebben we nieuwe agrifood-talenten écht iets te bieden. En zij ons.

 

Neem contact met ons op
Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?