Next Tech Food Factories

Meer sensors, kunstmatige intelligentie, digital twins, robots en andere slimme technologieën in de voedselverwerkende industrie. Digitale technologieën die talloze kansen bieden om duurzamer, flexibeler, vraaggericht, efficiënter en arbeidsvriendelijker te produceren. Dat is de missie van Next Tech Food Factories.

In Next Tech Food Factories werken voedselverwerkende bedrijven, hightech leveranciers en machinebouwers samen aan het ontwikkelen, testen en implementeren van robotisering, kunstmatige intelligentie en andere slimme technologieën in de voedselverwerking. Denk bijvoorbeeld aan cobots die zwaar of eentonig werk van mensen kunnen overnemen. 

Want wij geloven in een prominente rol voor sleuteltechnologieën in de voedselketens van de toekomst waarin voedselverwerkers een belangrijke rol hebben. Deze voedselketens zijn precies, circulair, waardevol en verbonden met mens en maatschappij.

Op deze manier kunnen voedselverwerkers de arbeidsomstandigheden in de fabriek verbeteren, de arbeidsproductiviteit vergroten én de bedrijfsvoering efficiënter en duurzamer inrichten. Meer met minder handen maar ook met minder uitstoot. Beter dus voor mens, bedrijf én natuur. Want dat is nodig om de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier te kunnen blijven voorzien van gezond en veilig voedsel. Nu en in de toekomst. 

Next Tech Food Factories is een initiatief van AgriFood Capital en Brainport Development, dat wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. 

Ben je voedselverwerker, high tech leverancier of machinebouwer…

…. en wil je weten wat Next Tech Food Factories voor jou kan betekenen?

Alternate Text
Neem contact op met Robert Jan Marringa programmamanager Netwerken & clusters