JUMP is 'alive and kicking'
  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk
  • Skills & talent

18 maart 2024

JUMP is 'alive and kicking'

De derde editie van JUMP is in volle gang. Na de kick-off in november begonnen tien jonge voedselveranderaars met veel energie aan de reis die hun fooddromen helpt waar te maken. Waar JUMP voor staat én wat de dromen zijn van JUMPers Vera, Joris en Wendy lees je hier.

JUMP is dé kickstart en accelerator voor jonge ondernemende mensen in de food. Deelnemers krijgen een springplank om hun ideeën en doelen te boosten. Tijdens deze editie doorlopen zij tot mei 2024 zij een intensief en inspirerend traject, gericht op zowel zakelijke als persoonlijke groei.
 

'JUMP helpt mij echt om mijn dromen waar te maken'
 

Elke JUMPer krijgt een mentor voor inhoudelijke stappen, een coach voor persoonlijke groei en profiteert van een enorm netwerk van partners. De negen mede-JUMPers zijn bovendien waardevolle peers. Tot slot zijn de JUMPers uitgenodigd aan te sluiten op en soms zelfs een podium te pakken bij verschillende events. Zoals bij de Food Inspiration Days 2024. Kortom, het programma zit boordevol inspiratie en interactie die deelnemers helpt bij het verwezenlijken van hun dromen. 

Drie JUMP’ers in de spotlights 


In november 2023 startten tien nieuwe JUMPers aan hun ontwikkeltraject. We stellen er alvast drie aan je voor.

Joris van den Broek

Joris droomt ervan om met Untamed Kombucha de Kombucha-markt te veroveren. Kombucha is wat Joris betreft niet alleen een lekker fris drankje, maar ook een kans om op een ambachtelijke en verantwoorde manier te ondernemen. Zo probeert hij met Untamed Kombucha de ecologische voetafdruk klein te houden. Bijvoorbeeld door restwarmte van de koelcel te gebruiken voor verwarming van de vergistingskamer en door zo veel mogelijk te werken met lokale ondernemers en initiatieven.

Hij is onder de indruk van JUMP: “Het is een gigantisch leuke club mensen, zowel de JUMPers als de organisatie. Als startende ondernemer heb je echt een duwtje in de rug nodig, en dat krijg je bij JUMP. Je leert heel veel van je mede-JUMPers en van iedereen om je heen. Dat is geweldig!”  
 


Vera Methorst

Vera is de drijvende kracht achter Passecti. Passecti staat voor heerlijke, voedzame en gezonde pasta, gemaakt van maar liefst 50% insecten. Met Passecti wil Vera de drempel naar het eten van insecten verlagen en tegelijkertijd de CO2-footprint van voedsel verminderen. Het eten van Passecti is meer dan een maaltijd, het is een stap richting een duurzame en smaakvolle toekomst. Daar gaat zij met JUMP de komende maanden keihard aan werken!
 


Wendy Adriaans

Wendy brengt lokaal, eerlijk eten en beleving samen. Dat doet ze op het unieke bedrijf van haar familie: de Longhorn Ranch in Someren. Met BuitenEten biedt hier ze diverse foodarrangementen en activiteiten aan voor groepen en individuen. Ze werkt ontzettend hard aan een concept dat goed is voor de boer, de dieren, de natuur en ook nog in verbinding staat met de omgeving.  

Het is Wendy's missie om tijdens JUMP met haar coach en mentor haar bedrijf uit te breiden tot een franchise-onderneming. Een eerlijk concept voor consument, natuur én voor meerdere agrarische ondernemers. Wendy: “JUMP gaat dieper dan ik had gedacht: het helpt mij echt om de volgende stap te zetten op het gebied van ondernemen.”
 


Meer informatie

Nieuwgierig naar JUMP of naar de andere deelnemers? Kijk dan op onze JUMP Dream Accelerator-pagina.
 

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Inschrijving Food100 van 2024 geopend

09 april 2024