Keukenbazen - 5 + 9 oktober

De leukste kinderkookwedstrijd van het jaar!

Regio Noordoost-Brabant organiseert Keukenbazen, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant. Door Keukenbazen leren kinderen dat lekker en gezond eten uit de buurt komt: het wordt vaak om de hoek verbouwd! Ze ervaren ook hoe leuk het is om samen te koken en te eten.

De Keukenbazen Battle is een kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel en Uden. De opdracht is: bedenk en maak een lekker hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. In teams van 2 of 3 strijden de kinderen om een plaats in de ‘Mega Live KookBattle’ die op 5 oktober 2019 plaatsvindt.

 

Mega Live KookBattle en feestelijk diner met bekendmaking van de winnaar

Een kok uit iedere gemeente kiest het team met het beste gerecht. Deze teams koken tijdens de Mega Live KookBattle dit gerecht voor een professionele jury en worden daarbij gecoacht door ‘hun’ chefkok. Dan moet iedereen nog een paar dagen geduld hebben. Want op 9 oktober koken professionele koks alle gerechten van de teams nog eens, en gaan burgemeesters, ouders, gasten én de kinderen samen aan tafel. Na het eten maakt de vakjury het winnende team bekend.

 

Prijzen

De overall winnaars krijgen de titel Keukenbazen 2019 en winnen leuke prijzen. Er zijn ook mooie prijzen voor de teams met het meest creatieve gerecht en het gerecht met de ‘mooiste smaakcreatie’. De burgemeester uit de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Hier vind je alle spelregels en meer informatie over de finaledagen.