Alternate Text

Open dag bij hét centrum tegen voedselverspilling THREE-SIXTY in Veghel 

12 september 2019

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert open dag bij hét centrum tegen voedselverspilling THREE-SIXTY in Veghel 

VEGHEL – Wat doen we in Nederland allemaal om voedselverspilling tegen te gaan en te verminderen? Welke slimme oplossingen hebben bedrijven bedacht, en wat kun je als consument zelf doen? Om dat te laten zien, organiseert stichting Samen Tegen Voedselverspilling in samenwerking met haar stakeholders op zondag 6 oktober, tijdens Dutch Food Week, een open dag bij THREE-SIXTY, hét centrum tegen voedselverspilling in Veghel. 

 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doel voedselverspilling in Nederland in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. Daarvoor brengt de stichting zoveel mogelijk partijen bij elkaar, zoals bedrijven, organisaties, consumenten, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. Tijdens de open dag organiseren deze aangesloten bedrijven en organisaties allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo geeft het Voedingscentrum workshops waarin je jouw kennis over voedselverspilling kunt testen. Op een persoonlijke manier leer je van alles om zelf thuis minder voedsel te verspillen. En je krijgt tools om direct mee aan de slag te gaan, zodat ook jij bij kunt dragen aan een #verspillingsvrij Nederland! 

 

De Rabobank en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling nemen je mee op een bijzondere Virtual Reality-tour. Daarin kom je meer te weten over de oplossingen tegen verspilling van een aantal aangesloten partijen. Zo neem je een virtueel kijkje in De Verspillingsfabriek, in de keuken van restaurant Instock en een tomatenkas. Op de stakeholdersmarkt laten de bedrijven en organisaties hun initiatieven tegen voedselverspilling zien. Je kunt verschillende producten proeven die gemaakt zijn met ‘verspild’ voedsel of een oplossing zijn voor verspilling, zoals de soepen uit De Verspillingsfabriek. Deze producten zijn ook tegen contante betaling te koop. Voor de kleinsten is er een kidscorner inclusief een kleurplatenwedstrijd. Er zijn verschillende presentaties en je kunt binnenkijken bij De Verspillingsfabriek. Tot slot krijgt ieder huishouden handige tools mee naar huis, zoals het eetmaatje en een praktische koelkaststicker. 

 

Stichting Samen Tegen Verspilling organiseert deze open dag samen met THREE-SIXTY, De Verspillingsfabriek, Hutten Catering, het Voedingscentrum en de Rabobank. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Meierijstad en Provincie Noord-Brabant. Check het programma om te zien welke bedrijven en organisaties nog meer mee doen. 

 

De open dag maakt deel uit van de Dutch Food Week 2019. De deuren van THREE-SIXTY zijn geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. 

 

Praktische informatie 

Datum: Zondag 6 oktober
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: THREE-SIXTY
Adres: Huygensweg 10, 5466 AN Veghel Toegang is gratis na aanmelding 

 

Aanmelden 

Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.samentegenvoedselverspilling.nl/opendag

Over Samen Tegen Voedselverspilling 

Jaarlijks verspillen we in Nederland tussen de 1,8 en 2,5 miljoen ton voedsel volgens de laatste update van de Monitor Voedselverspilling over cijfers uit 2016. Dat komt overeen met 105 tot 145 kilogram per hoofd van de bevolking per jaar. 

Nederlandse bedrijven, organisaties, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden én consumenten komen samen in actie om in 2030 voedselverspilling in Nederland met de helft te verminderen in de gehele voedselketen, van grond tot mond. Binnen de stichting zetten alle partijen zich gezamenlijk in om verspilling tegen te gaan, door krachten te bundelen en te werken aan één gezamenlijk doel: “Samen maken we van Nederland één van de eerste landen, die voedselverspilling met de helft weet te verminderen. En daarmee worden we koploper en een wereldvoorbeeld in het realiseren van Sustainable Development Goal 12.3”. 

 

Tot nu toe zijn de volgende 60 stakeholders aangesloten bij de stichting: 

ABN AMRO, AgriFood Capital, Albert Heijn, Alliantie Verduurzaming Voedsel, BOM, Contronics Dry Misting, Darling Ingredients, EyeOn, Food Tech Brainport, Gemeente Meierijstad, Google, GroentenFruit Huis, HelloFresh, Hutten, InStock, IntelligentFood, InnovationQuarter, Jumbo Supermarkten, Kipster, Koninklijke Van den Boer Groep, Krusli, Lamb Weston / Meijer, Leanpath, Lidl, LIOF, McDonald’s, Milgro, Milieu Centraal, Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit, Moonen Packaging, MVO- Nederland, Nature’s Pride, Nevedi, NoFoodWasted, NOM, NVRD, Oerlemans Plastics, OneThird, Oost NL, Protix, Provincie Noord-Brabant, Rabobank, Rijk Zwaan, Royal Cosun, Scelta Mushrooms, Sligro, SlowFoodYouthNetwork, Spar University, Stichting Albron, Too Good To Go, TuttiFoodi, Unilever Food Solutions, vanRijsingengreen, Voedingscentrum, Voedselbanken Nederland, Wageningen University & Research, Wastewatchers, Wasteless, Winnow Solutions, Zero Foodwaste.