Data en Tuinbouw: last of lust?

23 november 2023

Evenement

Dit is het thema van het eerste café in een reeks van data-gerelateerde cafés van GreenTechPort Brabant. Kansen, mogelijkheden, maar ook uitdagingen van AI en data voor de tuinbouw worden vanuit een breed perspectief neergezet.

Het gebruik van data in de tuinbouw kan helpen bij het verbeteren van de efficiëntie, het verhogen van de opbrengst en het verminderen van milieueffecten. Denk aan klimaat- en weergegevens, bodemanalyse, monitoring van gewasgezondheid, precisielandbouw, marktanalyse en supply chain beheer. 

Kom luisteren naar drie pitchers die hun visie geven op de kansen, mogelijkheden én uitdagingen van datagebruik in de tuinbouwsector. In een aansluitende interactieve carrousel ga je met andere deelnemers en met de sprekers in gesprek om te ontdekken of en wanneer data en AI je kunnen helpen om  je bedrijf te versterken en wat daarvoor nog allemaal moet gebeuren.


Sprekers en onderwerpen
 

  • Will Kroot (NXTGEN HIGHTECH, Holland Datalinie) over traceerbaarheid
  • Jacob van den Borne (Van den Borne Aardappelen) over benchmarken
  • Peter Millenaar (BBLeap) over automatisering en koppeling met AI en data

     

Programma en aanmelden

Ga voor het actuele programma en aanmelden naar de website van GreenTechPort Brabant.

 

De GTPB Cafés worden georganiseerd  door GreenTechPort Brabant in samenwerking met NXTGEN HIGHTECH, Praktijkcentrum voor Precisie Landbouw en AgriFoodInnovation.