De Week van Ons Eten brengt de positieve kracht van ons voedsel in beeld, met name gericht op de verbinding met de samenleving. De thema’s gezondheid, duurzaamheid en goed leven staan centraal.
De Week van Ons Eten (voorheen: Dutch Food Week) is het nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. En ook de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Tijdens De Week van Ons Eten delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Van boer tot CEO, van chef tot onderzoeker.
Dutch Cuisine Wereldsmaken-diner
Op 8 oktober organiseren AgriFood Capital en Koning Willem I College de tweede editie van het Dutch Cuisine Wereldsmaken diner. Studenten koken samen met ‘Bossche buurtmoeders’ traditionele gerechten uit Turkije, Suriname, Oekraïne en de Nederlandse Antillen volgens de vijf principes van Dutch Cuisine maar dan met verse ingrediënten van dichtbij (80%) en uit het buitenland (20%). Een mix van mensen uit verschillende culturen uit 's-Hertogenbosch gaat samen aan voor een bijzonder diner. Kijk hier voor de bijzonderheden.