Alternate Text

De Week van Ons Eten 2024

05 t/m 12 oktober 2024

In heel Nederland

De Week van Ons Eten brengt de positieve kracht van ons voedsel in beeld, met name gericht op de verbinding met de samenleving. De thema’s gezondheid, duurzaamheid en goed leven staan centraal.
 

De Week van Ons Eten (voorheen: Dutch Food Week) is het nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. En ook de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Tijdens De Week van Ons Eten delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Van boer tot CEO, van chef tot onderzoeker.

Dutch Cuisine Wereldsmaken-diner

In 2023 organiseerden AgriFood Capital en Koning Willem I College ‘Dutch Cuisine Wereldsmaken’. Studenten kookten samen met ‘Bossche buurtmoeders’ traditionele gerechten uit landen als Turkije, Marokko en Suriname volgens de vijf principes van Dutch Cuisine maar dan met verse ingrediënten van dichtbij (80%) en uit het buitenland (20%). Een mix van mensen uit verschillende culturen uit 's-Hertogenbosch ging met elkaar aan tafel genoot van een bijzonder diner.

De voorbereidingen voor een volgende editie van Dutch Cuisine Wereldsmaken zijn gestart!