Dutch Food Week 2023

07 t/m 14 oktober 2023

Evenement

Dutch Food Week is het nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. En ook de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Tijdens Dutch Food Week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Van boer tot CEO, van chef tot onderzoeker.

In de editie 2023 brengen we de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.
 

Dutch Food Week in Brabant

Hieronder volgt een greep uit de initiatieven in Brabant: 

 • 6 oktober: opening Dutch Food Week in Brabant
  In ’s-Hertogenbosch wordt het startsein gegeven van de Dutch Food Week festiviteiten in Brabant.
   
 • 10 oktober: Dutch Cuisine Wereldsmaken diner 
  Bossche buurtmoeders en leerling koks van Koning Willem I College koken samen buitenlandse gerechten op basis van de vijf principes van Dutch Cuisine. Samen maken ze lekker, gezond en duurzaam eten voor iedereen toegankelijk, voor elke portemonnee. 
   
 • 12 oktober: Beet! and Bites
  De deelnemers van het onderwijsprogramma Beet! komen bij elkaar op het jaarlijkse Beet! netwerkevent. Beet! staat voor Brabant Eet, de samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in Brabant om jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor de agrifood sector van de toekomst.
   
 • 13 oktober: bekendmaking Brabantse Meesterchef 2023
  Teams bestaande uit een mix van vmbo- en mbo-studenten van Brabantse horecaopleidingen strijden met elkaar om de titel Brabantse Meesterchef. Vandaag wordt het winnende team bekend gemaakt.
   
 • 14 oktober: Brabant van Boer tot Bord toer 
  Food professionals gaan op toer door heel Brabant met de bus. Ze brengen een bezoekje aan verschillende voedselbedrijven  om te proeven (vaak letterlijk) van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van agrifood. 
   


Volledige programma

Ga voor het  actuele programmaoverzicht van Dutch Food Week 2023 naar www.dutchfoodweek.nl