Alternate Text

Dutch Photonics Event 2023

20 september 2023

Omnia WUR in Wageningen

Het jaarlijkse Dutch Photonics Event richt zich op de nieuwste innovaties op het gebied van fotonica, optica en geïntegreerde fotonica. Het event is bedoeld voor studenten, startups, mkb-bedrijven en 
andere professionals die in of met fotonica werken.

Fotonica is een technologie én een wetenschap die zich richt op het detecteren, opwekken, transporteren en bewerken van licht. In fotonica wordt licht gebruikt om gegevens sneller en efficiënter te verzenden en verwerken. Deze slimme technologie wordt breed toegepast in domeinen zoals telecommunicatie (bijv. glasvezelnetwerken), medische beeldvorming en energieopwekking (bijv. zonnecellen). Maar ook meer en meer in het agrifood domein.

 

Next Tech Food Factories

Next Tech Food Factories organiseert een parallelsessie over ‘handsfree voedselverwerking’. Next Tech Food Factories is de programmatische samenwerking tussen AgriFood Capital en Brainport Development met als doel om de ontwikkeling en toepassing van slimme technologieën in voedselverwerkende bedrijven te stimuleren. Tijdens deze speciale sessie wordt ingegaan op de mogelijkheden en perspectieven voor de toepassing van fotonica in voedselverwerkende bedrijven. 
 

Programma en aanmelden

Het programma omvat onder andere een conferentie, inhoudelijke paralelsessies tentoonstelling en tal van netwerkmomenten. Stands. Ga voor het volledige programma en aanmelden naar www.dutchphotonicsevent.nl.

 

Het jaarlijkse Dutch Photonics event is een initiatief van Photonics.nl en de Wageningen Universiteit (WUR).