Alternate Text

Eindevent MBO Challenge Voedselverspilling

25 april 2024

Online event

Op 25 april 2024 vindt het eindevent van de MBO Challenge Voedselverspilling plaats. Het event is te volgen via een livestream.

Tijdens de Verspillingsvrije Week van 2024 is de vijfde editie van deze challenge van start gegaan. Het thema van deze editie is ‘Werken aan een duurzaam voedselsysteem’. In de MBO Challenge werken mbo-studenten aan cases van bedrijven of andere organisaties in agrifood. Door dit jaar het thema te verbreden. is er nu ruimte om, naast het tegengaan van voedselverspilling, ook naar andere voedselvraagstukken in het voedselsysteem te kijken. 

Duurzaam voedselsysteem zonder verspilling

Op diverse plekken in het voedselsysteem is ruimte om de voedselproductie te verduurzamen; in land- en tuinbouw en veehouderij, voedselverwerking, logistiek en voedseltechnologie. Maar er zijn bijvoorbeeld ook nieuwe vormen van voedselproductie en -bereiding die ontstaan vanuit de eiwittransitie. Tijdens het slotevent presenteren de studenten hun oplossingen.
 

 

Livestream

Het eindevent is online. Als het zover is komt er een knop op de website van deze MBO Challenge te staan waarmee je de live-stream opent. Opnames voor het eindevent worden gemaakt bij de FIA (Food Innovation Academy) in Vlaardingen. Studenten van Lentiz verzorgen de presentatie.

De MBO Challenge Voedselverspilling wordt mede georganiseerd door Samen tegen Voedselverspilling. AgriFood Capital is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.