Eiwitbooster AgroProeftuin de Peel

25 november 2022

Evenement

De markt voor plantaardige eiwitten groeit rap, van veldbonenburger voor de consument tot eiwitpoeders als grondstof. Komen deze eiwitten van Hollandse bodem? Kunnen telers de eiwitrijke grondstoffen leveren die afnemers willen? 

Om antwoord op deze vraag te geven, organiseert AgroProeftuin de Peel op vrijdagmiddag 25 november een booster voor eiwitrijke gewassen voor menselijke consumptie. Boeren van de proeftuin delen onder andere de kennis en ervaringen die ze hebben opgedaan met hun proefprojecten. Op deze bijeenkomst zijn telers, voedselverwerkers en betrokken partijen uit de Peel van harte welkom. 
 

Keynote: Mariët van de Noort

Mariët van de Noort is specialist in peulvruchten en plantaardig eiwit. Ze heeft MFH Pulses opgericht. Bedrijven, instellingen en instituten zijn bij haar aan het juiste adres voor advies (over teelt, verwerking, toepassing, ontwikkeling, markt en verkoop) of aankoop van peulvruchten en afgeleide producten. Mariët's interesse voor peulvruchten komt voort uit haar jeugd: zij is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf waar haar vader erwten en bonen verbouwde.
 

Programma en aanmelden

Ga voor het actuele programma van deze Eiwitbooster naar de website van AgroProeftuin de Peel. Via deze website kun je je ook aanmelden.