Alternate Text

Datafood Startup Festival

30 oktober 2018

Grasso, 's-Hertogenbosch

Grasso, 's-Hertogenbosch

Snel opkomende bigdata technologieën als data-analyse, -mining, -visualisatie en kunstmatige intelligentie gaan de hele Agrifoodketen - van grond tot mond - fundamenteel veranderen.

Deze technieken - in combinatie met bredere ontwikkelingen als Internet of Things, robotisering, 3D-printen en nanotechnologie - leiden tot het ontstaan van nieuwe businessmodellen en nieuwe kansen voor ondernemers.

Dat is niet altijd gemakkelijk, want het gebruik van big data in agrifood is niet iets wat iedere dag aan de koffietafel voorbij komt. Toch heeft het en gaat het steeds meer invloed hebben op de hele sector. Daarom organiseren OndernemersLift+, Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) samen op 30 oktober a.s. het #DATAFOOD Startup Festival.

Tijdens dit festival krijgen data gedreven innovatieve startups in de agrifoodsector de mogelijkheid om in gesprek te gaan met grote corporates en investeerders zoals KPN, Unilever, Rabobank, Interfood, Hitachi, Foodstars, BIF en Rockstart.

Tevens zijn er tijdens het festival presentaties van topsprekers Tom de Bruyne, SUE Amsterdam en Sicco Pier van Gosliga van Connecterra, een design thinkingsessie onder leiding van Casper Koomen,  Blau Lab en is er volop gelegenheid om te netwerken met elkaar.

Datum: dinsdag, 30 oktober 2018
Tijd: 12.30 tot 18.00 uur
Locatie: Grasso, Parallelweg 27, 's-Hertogenbosch

Programma
12.30 uur: Netwerklunch
13.15 uur: Welkom
13.30 uur: Inspiratiebijeenkomst - door van De Bruyne
14.00 uur: Inspiratiebijeenkomst - door Sicco Pier - Gosliga
14.45 uur: Design Thinking session - door Casper Koomen - Blau Lab
15.45 uur: Startup Marktplaats met netwerkborrel
18.00 uur: Afsluiting

Voor meer informatie over wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe: zie www.datafood.nu.

Dit festival wordt georganiseerd in kader van de themamaand #Datafood van We Are Food 2018. 

In 2018 is Brabant European Region of Gastronomy. Dát vieren we! De Brabantse ondernemers, regio’s en gemeenten hebben samen een spetterend jaarprogramma gemaakt: We Are Food voor professionals en Brabant Celebrates Food voor bezoekers en inwoners. Hierin draait alles om voedselinnovatie en voedselbeleving, dat waar Brabant van oudsher in uitblinkt. Ervaar hoe Brabant als eerste Nederlandse provincie invulling geeft aan de voedselagenda van de toekomst. 

Het Brabantse foodjaar wordt gevoed door de provincie Noord-Brabant en uitgevoerd door AgriFood Capital en Visit Brabant.