DataWeek NL

27 t/m 02 juli 2022

Evenement

Van 27 juni tot en met 2 juli 2022 staat ’s-Hertogenbosch in het teken van data. In deze week vindt alweer voor de vijfde keer op rij de Data Week NL plaats. Met de Data Week NL wil 's-Hertogenbosch zich profileren als echte datastad.

Data is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Tijdens de jaarlijkse Data Week NL kan iedereen zien en beleven wat data kan betekenen. Lokale, regionale en landelijke successen krijgen een podium dat ook een springplank is voor nieuwe initiatieven.

Want data doet ertoe. Voor een sterke economie, werkgelegenheid en gelijke kansen voor iedereen. Voor slimme oplossingen in bijvoorbeeld de energietransitie, gezondheidszorg en mobiliteit. En hoe zorgen we ervoor dat iedereen gebruik kan maken van de kansen die data en digitalisering bieden? Deze thema’s staan in deze jubileumeditie centraal.
 

Opening

De officiële opening van Data Week NL gebeurt door staatssecretaris Alexandra Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, burgemeester Jack Mikkers en gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen. Data Matters! Tijdens de opening laten sprekers de noodzaak en rol van data zien aan de hand van actuele thema’s en inspirerende voorbeelden.
 

Programma en aanmelden

Kijk voor het actuele programma en aanmelden op de website van DataWeekNL.