Dutch Food Week 2022

08 t/m 15 oktober 2022

Evenement

"Dutch Food Week kleurt rood-wit"

Dutch Food Week is het nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. En ook de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Tijdens Dutch Food Week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Van boer tot CEO, van chef tot onderzoeker.
 

Gezondheid, duurzaamheid en goed leven

In de editie 2022 brengen we de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.
 

Brabant bruist!

De provincie Noord-Brabant is dit jaar leadpartner van Dutch Food Week, AgriFood Capital is een van de regionale partners. De schijnwerpers komen daardoor extra op Brabant te staan. 

De opening van Dutch Food Week vindt plaats op 7 oktober in ’s-Hertogenbosch met een event op de Markt waar de mooiste producten uit de Brabantse voedselsector te vinden zijn. Daarnaast organiseert AgriFood Capital op 10 oktober het event ‘Digital Food over de rol van data en hightech in de voedselketens van de toekomst. Wat gebeurt er nog meer in Brabant?
 

Een tipje van de sluier…
 

En verder onder meer:

  • Horeca Food Waste Challenge georganiseerd door RNOB samen met Rabobank onder leiding van de gemeente Meierijstad
  • Finale van de Brabantse Meesterchef, kookwedstrijd voor vier Brabantse vmbo- en mbo horecaopleidingen 
  • Kantinechallenge Brabant en Flevoland
     

Lees hier het artikel over de ambities van de Dutch Food Week partners in Brabant.
 

Ga voor de programmering en andere informatie naar de website van Dutch Food Week.