Slotevent Challenge Innovation Makers agrifood

25 januari 2023

Evenement

Studenten die een bijdrage (willen) leveren aan het voedselsysteem van de toekomst kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de Challenge Innovation Makers agrifood van de provincie Noord-Brabant. Vandaag is het slotevent en worden de beste oplossingen bekend gemaakt. 

De challenge is bedoeld voor mbo, hbo en wo studenten van zoveel mogelijk verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen; niet alleen de groene opleidingen. Bij de oplossingen worden gebruik gemaakt van kennis over data/trends en/of hightech.

De inzendingen kunnen gaan over het voedselsysteem als geheel of over praktische vraagstukken van bijvoorbeeld een ondernemer op het gebied van landbouw of voedselverwerking. Het mogen ook opdrachten zijn waarmee je als student al bezig bent zoals in een minor, stage of (afstudeer)project.
 

Innovatief en haalbaar

De inzending moet duidelijk worden gepresenteerd in woord en beeld, bijvoorbeeld in de vorm van een stageverslag of afstudeerscriptie. Bij de beoordeling wordt gekeken hoe innovatief de inzending is op inhoud en/of aanpak. Ook is haalbaarheid (inschatting van financiële, technische en maatschappelijke kansen) een belangrijk aspect. Tot slot moet het studentproject in schooljaar 2021-2022 of in 2022-2023 zijn gestart. 
 

Programma en locatie

Het slotevent wordt georganiseerd op 25 januari 2023 bij BrabantNEXT in 's-Hertogenbosch. Kijk op de website van Landbouw en Voedsel Brabant voor de meest actuele informatie over het programma.

 

De Challenge Innovation Makers agrifood is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. AgriFood Capital is betrokken bij de beoordeling van de inzendingen en bij het slotevent.