09 februari 2023
Evenement
Innovatie van onderop: hoe geven we samen de vernieuwing van het landbouw- en voedselecosysteem een boost? De provincie Noord-Brabant nodigt je uit om samen met vertegenwoordigers uit de hele landbouw- en voedselketen inspiratie, inzichten en ervaringen te delen tijdens dit innovatiecongres.
De agrifoodsector staat voor de grote opgave om de landbouw- en voedselketen duurzaam te vernieuwen. Structurele verandering op zo’n grote schaal lukt alleen als alle schakels in de keten samenwerken. Dat vraagt om denken, doen en leren als netwerk van bedrijven, overheden, onderwijs, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Een ecosysteem ook dat innovatie van onderop omarmt, aangejaagd door ondernemers met waardevolle ideeën en praktijkervaring.
Programma
13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Welkom door host Simone van Trier en co-host Bart van den Broek, agrarisch ondernemer Bioboerderij ’t Schop.
13.35 uur Podiumprogramma: vraaggesprek met gedeputeerde Elies Lemkes – Straver en Geert Wilms, secretaris van de stuurgroep LIB.
In gesprek met experts - innovatie over de grenzen van de agrifoodsector: Katrien Termeer, hoogleraar Bestuurskunde Wageningen University & Research en onderzoeker naar innovatieve vormen van governance voor complexe vraagstukken en Ruud van Vessem, voormalig vice-president Philips en voormalig lid management Philips Innovation Services.
14.10 uur Keuze uit verschillende deelsessies
14.25 uur Deelsessies (met koffiebreak om 15.00).
16.20 uur Plenaire afsluiting op het hoofdpodium.
17.00 uur Borrel en napraten.
Meer informatie en aanmelden
Dit innovatiecongres vindt plaats in het Evoluon in Eindhoven. Ga voor de inhoud van de deelsessies naar de website van Landbouw en Voedsel Brabant.