Alternate Text

Open dag AgroProeftuin de Peel 2023

07 juli 2023

Proeflocatie Middenpeelweg Zeeland (NB)

AgroProeftuin de Peel organiseert elk jaar een open dag op de proeflocatie aan de Middenpeelweg in Zeeland (NB). Boeren, burgers en buitenlui.. iedereen is van harte welkom voor een rondleiding langs alle landbouwexperimenten. 

Kom naar de proeflocatie en maak kennis met de boeren van AgroProeftuin de Peel. Bijzondere mensen met lef die de agrarische (voedsel)productie in de Peel met flinke stappen willen verduurzamen. De experimenten van AgroProeftuin de Peel staan volledig in het teken van een duurzamere agrarische productie, verbetering van de bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit, en van nieuwe en betere verdienmodellen voor de boer.
 

Ontmoet de boeren van de proeflocatie

De open dag is van 9.30 tot 16.00 uur. Er worden thematische rondleidingen georganiseerd langs de proefvelden waarbij bevlogen pioniers in kringlooplandbouw vertellen over hun proeven met nieuwe teelten. Waarom testen ze bijvoorbeeld bepaalde teeltmethoden en vooral: wat hebben ze (al) geleerd?

Het ochtendprogramma duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Agrarisch ondernemers en adviseurs die de open dag willen bezoeken, zijn welkom tussen 13.30 en 16.00 uur.

 

Meer informatie

Binnenkort kun je je aanmelden voor de rondleidingen maar wil je nu al meer weten over de open dag? Stuur dan een mail naar AgroProeftuin de Peel.

 

AgroProeftuin de Peel is het innovatieconsortium van AgriFood Capital, RNOB, de provincie Noord-Brabant, ZLTO, HAS green academy en Wageningen University & Research op gebied van kringlooplandbouw. De proeftuin wordt mede gefinancierd door Regio Deal Noordoost Brabant en het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland Zuidoostelijke Zandgronden. AgriFood Capital is aanvoerder van dit consortium.