Alternate Text

Symposium 'Biologisch in Brabant'

18 januari 2023

Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

De provincie streeft naar 15% biologisch landbouwareaal in 2030. Een belangrijk obstakel voor Brabantse boeren om om te schakelen is de vraag naar biologische producten. Daarom start de provincie een offensief om de vraag naar biologisch (en lokaal) geproduceerd voedsel een impuls te geven. Via de bedrijfscatering van zoveel mogelijk Brabantse overheden en bedrijven.

Tijdens dit symposium zal minister Adema van LNV het Nationaal Strategisch actieplan biologische productie en consumptie toelichten. Daarna zullen we ons toespitsen op de rol die biologische catering kan spelen. We geven concrete handvatten voor de overstap naar een meer biologische en lokale catering. Met best practices, informatie over inkoop en aanbestedingen, hobbels en de manier om deze te nemen, bewezen voordelen. Kortom veel gelegenheid om ervaring en kennis op te doen en uit te wisselen.

Programma
 

09.30 uur  Ontvangst deelnemers en sprekers met koffie, thee (Netwerkplein)

10.00 uur  Welkom door Jack Mikkers, burgemeester ’s-Hertogenbosch & moderator Marjolein Keuning

10.05 uur  Het Nationaal Actieplan Biologische Landbouw. Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

10:20 uur Panelgesprek met:

Douwe Monsma, akkerbouwer en voorzitter Biohuis,
Timo Hoogeboom, HAK en BioNederland,
Roos Saat, winkelier en voorzitter Biowinkelvereniging,
Nico Appelman, gedeputeerde provincie Flevoland.

10:40   Brabant gaat voor 15% biologisch in 2030. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw en Voedsel provincie Noord-Brabant.

10.50 uur Reactie van Minister Piet Adema op de plannen van Brabant

10.55 uur  Officiële opening van de Biobeurs

11.00 uur  Ondertekenen ‘Intentieverklaring Biologische en lokale bedrijfscatering’

11.15 uur  Koffie/thee break

11.35 uur  Panelgesprek met:

Janine Keller-den Dunnen, biologisch agrarisch ondernemer, BIO in de Polder,
Marc Raaijmakers, directeur Voeding en gastvrijheid, Koning Willem 1 College,
Veronique Dries, manager ESG, Vermaat Catering,
Bavo van den Idsert, strategisch adviseur landbouw en voeding.
Vragen / reacties zaal

12.25 uur Korte reflectie gedeputeerde Elies Lemkes-Straver

12.30 uur  Afsluitende keynote over de Green Deal en Europese plannen. Diederik Samsom, Kabinetschef EU (via een videoverbinding).

12.45 uur  Einde symposium

 

Aanmelden

Ga voor aanmelden naar de website van Landbouw en Voedsel Brabant.