Verspillingsvrije Week 2023

11 t/m 17 september 2023

Evenement

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die bovendien de aarde opwarmt en dus des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Tijdens de Verspillingsvrije Week wordt daar aandacht voor gevraagd: een week vol geweldige acties en enthousiaste reacties!

Een kwart van ons eten in Nederland wordt verspild. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er met z'n allen veel energie in, van boer tot bord. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. 

Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap wordt tijdens de Verspillingsvrije Week met heel Nederland gedeeld. Onder aanvoering van Samen Tegen Voedselverspilling zullen meer dan 100 partijen van 12 t/m 18 september Nederlanders motiveren om verspillingsvrij te kopen, koken en bewaren.
 

Doe je ook mee? 

Ga naar www.verspillingsvrijeweek.nl en meld je kosteloos aan als partner van de Verspillingsvrije Week. 
 

AgriFood Capital is stakeholder van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.