DOE sessie Anticiperen op de arbeidsmarkt 2030

07 december 2017

Evenement

(op uitnodiging)

"De vierde industriële revolutie". "De impact van robotisering op werk". "War on talent".
Wie kent deze veelgehoorde uitspraken niet? De economie van Zuidoost-Nederland groeit en tekorten aan personeel nemen toe. Om economisch succesvol te blijven moeten we blijven werken aan wendbaar en gekwalificeerd personeel in de regio. Maar hoe ziet de arbeidsmarkt er in 2030 uit? Welke vaardigheden hebben werknemers dan nodig? Wat betekent dat voor nu?

De partners van Brainport Network werken nu aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Een prioritair thema daarin is het ontwikkelen van competenties voor de vraag van morgen. Samen met nieuwe en bestaande partners, willen wij komen tot een gedragen ‘doe agenda’, waarmee we de komende jaren het verschil maken. Ons doel is (meer) werknemers in Zuidoost-Nederland die actief werken aan hun eigen ontwikkeling voor de vraag van morgen: een leven lang leren! In dit verband organiseert Brainport Network de eerste van twee DOE-sessies rond de arbeidsmarkt van de toekomst. 

Programma
09.00 uur Inloop
09.30 uur Welkomstwoord door Prof. Ton Wilthagen “Wie wint de war on talent?”
09.45 uur Brainstorm arbeidsmarkt 2030: Innovatieve werkgevers aan het woord over hun visie op de arbeidsmarkt.
Pitches van best practices. Wat werkt nu goed? En straks?
Gezamenlijk in debat over de arbeidsmarkt van de toekomst:
10.30 uur Korte pauze
10.45 uur Workshops: Gezamenlijk aan de slag met de arbeidsmarkt van morgen".
12.15 uur Afsluitend debat: Kunnen we gezamenlijk komen tot een doe agenda?
12.45 uur Slotwoord en gezamenlijke lunch

Delen

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?