Netwerkevent ‘Talent voor de Energietransitie’

03 oktober 2019

Evenement

Provinciehuis, 's-Hertogenbosch

In Noordoost-Brabant is de impact van de energietransitie op de arbeidsmarkt groot. Dat komt omdat er veel maakindustrie en bouw- en installatiebedrijven zijn. Tot 2030 komen er duizenden banen bij. Niet alleen in de bouw, ICT en techniek maar in de volle breedte van de arbeidsmarkt.

Hoe zorgen we voor het talent dat nodig is om deze klus te klaren? Wat zijn de kansen van de energietransitie voor de arbeidsmarkt en wat betekent dat voor jou? Deze vragen staan centraal tijdens het event ‘Talent voor de energietransitie’ op 3 oktober a.s. in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. Onder leiding van onze energieke dagvoorzitter Simone van Trier maken we kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden en met diverse ‘energizers’ die deze kansen al pakken.

Programma

14.30 uur: Ontvangst

15.00 uur: Inleiding ‘Impact en kansen van de energietransitie voor de regionale arbeidsmarkt’ met o.a.

•    Annemarie Spierings, gedeputeerde Provincie Brabant en

•    Huib van Olden, voorzitter AgriFood Capital Werkt!

15.35 uur: Inspiratiesessies ronde 1

16.05 uur: Break

16.40 uur: Inspiratiesessies ronde 2

17.15 uur: Paneldiscussie ‘Wat betekent de energietransitie concreet voor jouw talent?”.  In gesprek met werkgevers, opleiders, scholieren, beleidsmakers, werknemers en andere talenten met o.a.

•    Joep Kemkens, eigenaar / directeur Kemkens Installatiebedrijf

•    Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Provincie Brabant en

•    Peer van Summeren, bestuurder MBO Kennispact Brabant / ROC De Leijgraaf

17.45 uur: Borrel
 

Inspiratiesessies
Er zijn twee rondes inspiratiesessies. Kijk hier voor de onderwerpen.

Aanmelden
Aanmelden kan eenvoudig via deze link. Deelname is kosteloos

Simone van Trier

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?