BIM5 geeft stimulans aan opleidingen en beroepen in de bouw

8 maart 2018

Nieuws

De bouwsector heeft de komende jaren meer goed opgeleide mensen nodig dan het onderwijs momenteel kan aanleveren. Om in deze behoefte te voorzien, hebben de gemeente Oss, bouwbedrijven en onderwijs (VMBO, MBO en HBO) de handen ineen geslagen en samen het project BIM5 ontwikkeld. Het officiële startsein hiervoor werd gegeven op 5 maart jl. met een conferentie in Oss.

In BIM5 werken bedrijfsleven en onderwijs de komende vier jaar samen aan het beroepsonderwijs van de toekomst in de bouw. Er komt een expertisecentrum gebouwde omgeving die inhoud krijgt door een lectoraat van Avans Hogeschool en een practoraat van ROC De Leijgraaf. Door te moderniseren, kunnen de bouwopleidingen de instroom en kwaliteit leveren waar het regionale bedrijfsleven om vraagt.

BIM5 wordt ondersteund door AgriFood Capital Werkt!. Het project sluit aan bij de ambities voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant met een goede aansluiting tussen onderwijs en praktijk. Voor meer informatie: gemeente Oss.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?