Voorronde European Young Chef Award 2019

14 augustus 2019

Nieuws

Op donderdag 27 augustus 2019 vindt bij ZiN Inspiratielab de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2019. Vanuit De Rooi Pannen zijn 10 talentvolle leerling chefs geselecteerd die deelnemen aan de wedstrijd. De winnaar zal Brabant vertegenwoordigen in de Europese wedstrijd van 22-24 oktober a.s. in Rhodos, Griekenland. 

De Brabantse voorronde wordt georganiseerd door Noord Brabant Culinair in samenwerking met Sligro, AgriFood Capital, De Rooi Pannen en FoodUp!Brabant. Met dit initiatief willen de partijen het Brabantse gastronomische erfgoed in stand houden en jonge talenten uit Brabant ondersteunen. 

Finalisten van voorgaande voorrondes waren de jonge, talentvolle chefs Tim Bressers (2018), Bon Satwadee (2017) en Jan van Hout (2016). Ga voor meer informatie over deze internationale competitie naar de website van European Young Chef Award.

Een impressie van de finale van 2018 in Galway....

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. Brabant is een van deze regio’s. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en de tradities rond eten in hun eigen regio’s te laten zien.

 

 

 
Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?