Jack Mikkers nieuwe voorzitter AgriFood Capital

6 december 2017

Persbericht

Jack Mikkers is de nieuwe voorzitter van AgriFood Capital. De burgemeester van ’s-Hertogenbosch werd eerder vandaag door het bestuur van de stichting AgriFood Capital in deze functie benoemd. Jack Mikkers volgt Ton Rombouts op die sinds de start in 2014 voorzitter was. In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan economische en maatschappelijke opgaven van de regio. Met als missie: Noordoost-Brabant ontwikkelen tot dé topregio in agrifood.

 

Verbinder
Burgemeester Mikkers heeft een achtergrond in management, organisatie en bestuurskunde. Een verbinder met ook een affiniteit met agri en food. Hij neemt zijn kennis en ervaring uit de Brainport-regio Eindhoven mee, om ook sturing te geven aan de aanpak van de economische en maatschappelijke opgaven waar Noordoost-Brabant voor staat.

De kracht van de regio
In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan de economische ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen van Noordoost-Brabant op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. De basis van deze samenwerking ligt in de agrifood sector, de economische kracht van de regio.

Deze unieke samenwerking heeft in de afgelopen jaren zichtbaar tot resultaten geleid. Het bedrijfsleven ontwikkelde samen met onderwijsinstellingen de nieuwe MBO-opleiding food processor. Ook zijn in de regio diverse test- en ontwikkelfaciliteiten opgezet zoals Grow Campus, de Verspillingsfabriek en Agro As de Peel.
Verder is AgriFood Capital bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van ‘Het FamilieVarken’, een vernieuwend veehouderij-concept. Daarnaast is AgriFood Capital een van de grondleggers van Dutch Agri Food Week. Samen met de provincie zet AgriFood Capital de schijnwerpers op Brabant onder het motto ‘WeAreFood2018’.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?