Challenge Innovation Makers Agrifood 2022 van start

Wat ligt er in de toekomst op ons bord en hoe wordt dat gemaakt? 
Hoe kunnen technische en sociale innovaties bijdragen aan verduurzaming van ons voedselsysteem? Op deze vragen gaan studenten antwoord geven tijdens de Challenge Innovation Makers Agrifood.

01 september 2022

De Challenge Innovation Makers Agrifood is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, bedoeld om jongeren te inspireren om zich in te zetten voor een duurzaam voedselsysteem. De challenge is open voor studenten uit heel Nederland – en daarbuiten. 
 

Brede challenge

Brabant nodigt studenten van alle MBO-, HBO- en WO-opleidingen en onderwijsinstellingen uit om met de vraagstukken aan de slag te gaan. Dus niet alleen studenten van agrifood gerelateerde opleidingen

De inzendingen of oplossingen kunnen gaan over het voedselsysteem als geheel of bijvoorbeeld over praktische vraagstukken van ondernemers. Het mogen ook opdrachten zijn waar je voor school al aan werkt zoals bij minoren, stages, afstudeervakken en projecten. Je kunt als team of alleen meedoen.
 

Wat levert deelname op?
 

  • Een kans op een van de drie geldprijzen (eerste prijs € 1.000, tweede prijs € 500 en derde prijs 
    € 250) die op het slotevent door een aansprekende jury worden uitgereikt.
  • Een uitnodiging voor het slotevent op 25 januari 2023 een bijzondere locatie waar de winnaars bekend worden gemaakt. 
  • Een coachingsgesprek ter voorbereiding op het slotevent.
  • Deelname aan het symposium ‘Supermarkt van de toekomst’ tijdens de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober 2022.
  • Een certificaat van deelname.

     

Aanmelden

Ben of ken je een student die mee wil doen? Ga naar de website van Landbouw en Voedsel Brabant voor alle voorwaarden en contactgegevens. Aanmelden kan tot en met 18 november a.s. De inzending moet uiterlijk 11 januari 2023 zijn ingeleverd. Het slotevent vindt plaats op 25 januari 2023.