De week van ons Eten
  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten

06 oktober 2025

De week van ons Eten

Van 4 t/m 11 oktober 2025 is het weer de landelijke Week van ons Eten – een week waarin je als consument kunt ontdekken waar ons eten vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en welke invloed dat heeft op onze gezondheid, economie en samenleving.

Drie voorbeelden uit de praktijk

Ook wij trokken de regio in om inspirerende ondernemers te bezoeken die op hun eigen manier werken aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem. Via onze social media kanalen delen we deze week 3 mooie verhalen.

Bij melkveehouderij De Waaistap vertelde boerin Noortje Miedema (aangesloten bij AgroProeftuin Noordoost-Brabant) hoe zij natuurinclusief boert en daarbij zorgt voor een gezond evenwicht tussen koe, bodem en natuur.

Oud-Jumper Joris van de Broek van Untamed Kombucha laat via de socialmediakanalen van zijn brouwerij op een verfrissende en creatieve manier zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van kombucha – een prachtig voorbeeld van hoe je consumenten kunt meenemen in het verhaal achter je product.

Tot slot bezochten we Wouter Eckelmans van Local Tea, waar thee volledig op Nederlandse bodem wordt geteeld en verwerkt. Ja, dat kan dus gewoon! Met ons programma Next Tech Food Factories helpen we bovendien mee om met slimme sensortechnologie de meest innovatieve productielijn te ontwikkelen.

Leuke en leerzame activiteiten

Door heel Nederland worden gedurende de week van ons eten talloze leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Denk aan rondleidingen op boerderijen, kookworkshops, markten vol lokale producten en inspirerende lezingen. Het is dé kans om te zien, te proeven en te begrijpen hoe onze keuzes op het bord niet alleen onze gezondheid, maar ook de wereld om ons heen beïnvloeden. 

Neem zeker even een kijkje op: https://www.deweekvanonseten.nl/home/nl-nl/market

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Data & Tech
  • Skills & talent

Van kans naar actie: datavoucher opent de deur naar AI voor het MKB

29 september 2025