- Ondernemers
- Startups
- Studenten

Tijdens een energieke Pitch Day is de nieuwe lichting van Jump 2025/2026 gekozen. In gezamenlijkheid selecteerden alle partners van het programma de nieuwe Jump’ers. Benieuwd wie er dit jaar klaarstaan om de toekomst van ons voedselsysteem nóg meer vorm te geven?
Ondernemers met visie
Jump ondersteunt pioniers in de agrifoodsector om hun innovatieve ideeën verder te brengen en tastbare impact te maken. Tijdens de Pitch Day dachten deze experts na over de nieuwe samenstelling van de groep Jump’ers: Sander Groenen (AgriFood Capital), Jonie Oostveen (Elevate-X), Jeffrey Souisa (Rabobank), Carry van Dijk (HAS green academy), Arthur Nijhuis (Jamfabriek) en Sophie van Kilsdonk (Provincie Noord-Brabant). Daarbij hielden zij rekening met de coachbaarheid van de deelnemers, de mogelijkheden voor zakelijke groei en persoonlijke ontwikkeling én de klik met het inhoudelijke programma van Jump. Sander Groenen, directeur AgriFood Capital: “Het is mooi om te zien hoe bij iedere editie weer nieuwe vragen en invalshoeken naar voren komen. Deze ondernemers werken aan oplossingen die over een paar jaar een zichtbaar verschil kunnen maken. Ze laten zien hoe veelzijdig en creatief de toekomst van onze voedselketen kan zijn.”
Samen leren, samen groeien
Diversiteit en samenwerking vormen opnieuw de kern van Jump. Tijdens de Pitch Day is nadrukkelijk gekeken of deze ondernemers écht matchen met het inhoudelijke programma van Jump. Variatie maakt de groep sterk, want deelnemers leren niet alleen van coaches en mentoren, maar vooral ook van elkaar. Jonie Oostveen, Elevate-X: “De kracht van Jump zit in het collectief. Deelnemers spiegelen elkaar en groeien daardoor sneller. Je ziet hoe de ondernemers door elkaar worden uitgedaagd om hun vragen en hun klantsegment scherper te formuleren – en zodra dat gebeurt, zetten ze vaak enorme stappen.”
Monique de Wit, projectleider Jump, voegt daaraan toe: “Deze lichting is ontzettend divers, in persoonlijkheid én in ideeën. Dat gaat een krachtige dynamiek opleveren. Dit jaar ontwikkelen we het programma van Jump ook verder: we nemen ondernemers aan de hand die écht stappen gaan zetten. We brengen ze in contact met een groot netwerk voor financiering, strategie en het vergroten van impact.”
Maak kennis met de Jump’ers van 2025/2026
De nieuwe groep jonge voedselveranderaars is klaar om hun ideeën verder te brengen. Dit zijn de deelnemers van dit jaar:
De reis begint
Het Jump-programma van seizoen 2025/2026 gaat in november van start met een intensieve Food Bootcamp, dé start van de kennismaking tussen de Jump’ers. Daarna werken de deelnemers, ondersteund door mentoren en partners, aan hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Stap voor stap bouwen ze aan oplossingen die bijdragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem.
Volg de Jump’ers van 2025/2026 en ontdek hoe zij hun dromen waarmaken!