- Ondernemers
- Data & Tech
- Skills & talent
Alle schepen moeten hardware aan boord hebben die duurzaamheidsdata inzichtelijk maakt. Wild ‘n Zilt geeft aan de hand van die data iedere vissersboot een duurzaamheidsscore. Die score komt op de website te staan. Afnemers kunnen aan de hand van deze score bepalen van welke visser ze hun verse vis willen ontvangen. De duurzame vis levert Paul direct vanaf de boot aan cateraars en horecazaken. Alle vis is traceerbaar, maar de vangst is altijd anders. “Het is eten wat de visser vangt”, aldus Paul. Lees hier het volledige verhaal.
Je kunt Paul ontmoeten en zijn producten proeven bij het AgriFood Capital Atelier tijdens de Food Inspiration Days. Hij is van de date-kandidaten van de B2B-speeddates op de Speed, Meet & Serendipity stage.
Do Bongers, oprichtster van Basic Theory Ferments
'Nooit meer saai eten’, is Do Bongers’ motto, aangezien het fermentatieproces volgens haar ongelooflijk veel spannende smaken kan toevoegen aan ingrediënten. Een van haar hardlopers is ‘sexy sauerkraut’, een mix van gefermenteerde witte en rode kool. De fermentatie geeft het product een bijzondere smaak die volgens haar veel sexyer is dan een ongefermenteerde combinatie van witte en rode kool. Met de producten helpt het bedrijf chefs om deze smaken toe te voegen aan hun gerechten.
Net als Marieke volgde ook Do volgde het talentontwikkelingsprogramma JUMP: “Het programma heeft mij veel structuur gegeven. Dankzij het programma heb ik nu een duidelijkere focus. Mijn ultieme doel staat nu in grote letters op de muur van ons kantoor, namelijk: zorgen dat iedere Nederlander dagelijks een portie van onze gefermenteerde producten eet.” Lees hier het volledige verhaal.
Je kunt Do ontmoeten en haar producten proeven bij het AgriFood Capital Atelier tijdens de Food Inspiration Days.