Ilona de Vreeze, directeur, en Annet van Leur, medewerker VaccinatieZorg

01 januari 0001

Ilona de Vreeze, directeur, en Annet van Leur, medewerker VaccinatieZorg

Snel een geschikte kandidaat vinden voor een (tijdelijke) functie, zonder tussenkomst van een uitzendbureau? Succes ermee! Makkelijk is dit niet. Andersom ervaren mensen die graag willen werken, dat het vinden van werk stroef verloopt. Zeker na het passeren van de 55. Het WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant bedacht daarom Talent Uit Noordoost-Brabant. Een manier om werkgevers en werknemers met elkaar in contact te brengen. Het werkt! Dat vinden Ilona de Vreeze van VaccinatieZorg en Annet van Leur, via Talent Uit werkzaam bij VaccinatieZorg.

Videopresentatie op Talent Uit

VaccinatieZorg uit Ravenstein stond voor de uitdaging om een jaarlijks terugkerende tijdelijke vacature weer in te vullen. Het bedrijf verzorgt infectiepreventie op het werk en regelt onder andere de jaarlijkse griepvaccinaties voor bedrijven in het hele land. Ilona de Vreeze, directeur van VaccinatieZorg: “De griepvaccinaties zorgen ieder jaar voor veel hectiek. ‘Het seizoen’ begint vlak na de zomervakantie en duurt enkele maanden. De telefoon staat in die periode roodgloeiend en de aanvragen komen dagelijks binnen. Uitbreiding van ons vaste team (ongeveer vijftien medewerkers op kantoor) is noodzakelijk.

Dit jaar is het extra hectisch. Het aantal aanvragen is flink gestegen, ook de opkomst is veel hoger. Dat komt mede door het lange griepseizoen van vorig jaar. Werven via een uitzendbureau, wat voor de hand ligt wegens het tijdelijk karakter van de functie, is voor ons financieel onaantrekkelijk omdat we niet btw-plichtig zijn. Zelf werven dus, maar ook niet te vroeg omdat mensen zich niet lang van tevoren vast willen leggen op een tijdelijke baan. Een directeur van een ander bedrijf attendeerde mij op de filmpjes van werkzoekenden op Talent Uit Noordoost-Brabant. Ik ben meteen gaan kijken en raakte enthousiast. Na een voorselectie, kwamen er twee kandidaten uit. Met Annet van Leur wilde ik in contact komen. Toen verliep het razendsnel.”

Ilona de Vreeze, directeur, en Annet van Leur, medewerker VaccinatieZorg

Annet van Leur: “Via mijn aanspreekpunt bij Talent Uit hoorde ik dat een werkgever interesse had in mij na het zien van het filmpje. Ik wist niet wat ik hoorde! Mijn filmpje stond op dat moment al een jaar online. Ik verwachtte er niet veel van. De interesse alleen al, daar was ik zo blij mee na een flink aantal afwijzingen op mijn schriftelijke sollicitaties. Ik heb Ilona meteen gebeld. Het telefoongesprek verliep soepel, het voelde meteen goed. Dezelfde middag hadden we een afspraak. Het gekke was, het voelde helemaal niet alsof ik naar een sollicitatiegesprek ging.”

“Dat laagdrempelige vind ik de kracht van deze aanpak” bevestigt Ilona. “Via het filmpje krijg je een echt en completer beeld van de kandidaat. Ook omdat je iemands stem hoort. Het is een korte en krachtige manier van voorstellen, wat zorgt voor een realistische eerste indruk. Papier alleen zegt vaak niet zoveel. Door snel schakelen van alle kanten, duurde het hele traject om met Annet in contact te komen nog geen kwartier. Marjon Pastoor van Talent Uit legde op een gemoedelijke manier uit hoe het in zijn werk ging. Ik vond het fijn dat ik via Talent Uit zelf contact met de kandidaat mocht opnemen en meteen kon doorpakken. Ook het contract was in twee dagen geregeld. Uiteindelijk leer je elkaar pas kennen in het werk zelf, maar Annet brengt precies de rust die het team – waarin alle leeftijden zijn vertegenwoordigd - in alle hectiek nodig heeft. Ze houdt het hoofd koel. Precies wat ik verwachtte toen ik haar filmpje zag.”

 

Annet: “Dat is het voordeel van ouder zijn. Je laat je niet meer zo snel gek maken. Bovendien ben je op deze leeftijd – ik ben nu bijna zestig – extra flexibel. De tijd dat je naar huis moest voor de snotneuzen van je kinderen is voorbij. Ook jobhoppen is niet aan de orde. In het filmpje wilde ik laten zien dat ik met mijn tijd ben meegegaan en ervoor open sta om nog van alles te leren. Ouder zijn, betekent niet uitgerangeerd zijn. Het is heerlijk om weer aan het werk te zijn; je maakt zoveel meer mee dan dat je thuis zit. De collega’s hier helpen me verder als ik tegen vragen aanloop. Tegelijkertijd krijg ik gelijk het vertrouwen om de werkzaamheden zoveel mogelijk zelfstandig te verrichten.”

Een echt en completer beeld van de kandidaat dankzij Talent Uit

Match via Talent Uit Noordoost-Brabant

Ilona: “Binnen een week nadat Annet was gestart, heb ik nog een keer gekozen voor het werven van een medewerker via Talent Uit. Voor een heel andere functie, maar weer met een succesvol resultaat. Bijkomend voordeel is dat er geen wervingskosten zijn, wat prettig is voor een klein bedrijf als het onze dat bewust omgaat met kosten.”

Annet: “Toen het UWV ‘-’s-Hertogenbosch mij tijdens hun begeleidingsprogramma de optie van het filmpje voorstelde, had ik veel twijfels. Het is nu eenmaal niet zo leuk om jezelf terug te zien. Maar op een bepaald moment, dacht ik, baadt het niet dan schaadt het niet. Nu ik heb ervaren dat het werkt, zet ik het na de periode bij VaccinatieZorg weer in bij het vinden van werk als secretaresse of administratief ondersteuner. Gewoon gebruik van maken als je werk of een medewerker zoekt!”

Tip voor werkgevers in Noordoost-Brabant met openstaande vacatures: neem contact op met Talent Uit Noordoost-Brabant: www.talentuitnoordoostbrabant.nl / tel.nr. 06 114 226 13