Slotevent Europese project S3FOOD

De agrifood sector staat vandaag de dag voor meer uitdagingen dan ooit. Van de noodzaak om slimmer, duurzamer en minder verspillend te produceren tot aan tekort aan arbeidskrachten en stijgende energieprijzen.
Digitalisering en robotisering spelen een belangrijke rol in de transitie naar een effectievere, efficiëntere en duurzamere productie.

03 juni 2022

In S3FOOD draait alles om digitale innovatie van de voedselketen. Dit Europese project is na drie jaar afgerond en op 7 september wordt daarom feestelijk een slotevent georganiseerd. Het event is toegankelijk voor professinals uit de wereld van voedselverwerking en slimme technologieën.


Resultaten van projecten

Tijdens het slotevent worden concrete resultaten van de S3FOOD innovatieprojecten gepresenteerd. Ondernemers vertellen over hun ervaringen. In de afgelopen drie jaar hebben 75 mkb’ers uit heel Europa financiële ondersteuning gekregen. Daarnaast maakten meer dan 500 voedselbedrijven en leveranciers van slimme technologieën gebruik van de diensten en het netwerk van S3FOOD om hun digitale innovaties verder te ontwikkelen of toe te passen.
 

Kennisdeling

Het slotevent biedt gelegenheid om vertegenwoordigers te ontmoeten van de gefinancierde kmo's, de clusterorganisaties en proeftuinen die de digitale transformatie van de voedingsindustrie in de EU ondersteunen en nog veel meer. Een uitgelezen kans om te netwerken en ideeën over de digitale toekomst van de voedingsindustrie met elkaar uit te wisselen.


Locatie en programma 

Het S3FOOD slotevent vindt plaats in Brussel, de exacte locatie volgt. Ga voor de exacte locatie (in Brussel), het programma en aanmelden naar de website van S3FOOD. De toegang is gratis.

 

S3FOOD is een initiatief van 13 clusterorganisaties in agrifood en hightech uit 8 verschillende landen in Europa. AgriFood Capital is een van de initiatiefnemers. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie (Horizon 2020). AgriFood Capital is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de voucherregelingen voor onderzoek,validatie en implementatie van slimme sensortechnieken.