Nieuwe samenwerking onderwijs en agrifoodsector in Brabant

Het ministerie van OCW heeft twee miljoen euro subsidie toegekend uit het Regionaal Investeringsfonds MBO aan Beet! Beet! staat voor Brabant Eet, de nieuwe samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in de agrifood sector in Brabant. Met als doel: een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven om de Brabantse landbouw- en voedselsector toonaangevend te laten blijven.

14 juni 2022

Dat is hard nodig want de agrifood sector in Brabant staat voor een belangrijke transitieopgave. De manier waarop we voedsel maken en eten moet immers meer in balans met mens, dier en omgeving. Om dat te realiseren, zijn mensen met nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Door de ontgroening, vergrijzing en een minder goed imago als sector om in te werken, kampt de agrifood sector alleen met grote personeelstekorten. Beet! gaat daar verandering in brengen!

 

 

Goed opgeleid voor de banen van de toekomst

AgriFood Capital is een van de Beet! partners. Directeur Roel Schutten is enthousiast over het nieuwe initiatief: “De landbouw- en voedselsector is volop aan het vernieuwen. Nieuwe technologische ontwikkelingen bijvoorbeeld stellen bedrijven in staat om ons voedsel veel slimmer en duurzamer te produceren. Daarvoor heb je als onderneming wel mensen nodig met de juiste skills. Beet! zorgt ervoor dat onderwijs en praktijk beter op elkaar aansluiten zodat innovaties beter landen in het bedrijfsleven. Studenten en docenten gaan samen aan de slag met ondernemers. Mbo en hbo studenten worden door deze onderwijsinnovatie optimaal opgeleid voor de nieuwe beroepen in de voedselketens van de toekomst.”
 

Ook meedoen?

Wil je ook bijdragen aan duurzame innovaties in de voedselketen? Stuur voor meer informatie een mail naar Pascalle Geerlings p.geerlings@yuverta.nl.

 

De partners van Beet!

Beet! is een initiatief van Kennispact MBO Brabant in samenwerking met Yuverta, Curio, Koning Willem I College, Summa College, HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool, 50 bedrijven en vijf brancheorganisaties in de agrifood sector en de provincie Noord-Brabant.