AgriFood Capital kennispartner van de InnovatieTafels

De agrifood sector maakt een enorme transformatie door en brengt grote uitdagingen met zich mee. Om bedrijven verder te ontwikkelen richting duurzame en toekomstgerichte ondernemingen is innovatie cruciaal. 
Maar door dagelijkse drukte is het voor ondernemers vaak niet dringend genoeg om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

19 juli 2022

Die cirkel wil InnovatieTafels doorbreken door ondernemers en kennispartners (als sparringpartners) letterlijk bij elkaar aan tafel te brengen. Voor directeur Roel Schutten was het logisch dat AgriFood Capital aanhaakte: "Want, innoveren doe je samen."
 

Levenslijn

InnovatieTafels ging met hem in gesprek. Op de vraag hoe belangrijk innovatie voor AgriFood Capital is, antwoordt Roel: “Innovatie is onze levenslijn! Wij geloven dat de manier waarop we vandaag voedsel maken én eten het verschil maakt in de toekomst. Dat wat er morgen op ons bord ligt, bijdraagt aan een betere wereld. Wij vinden het belangrijk dat voedselveranderaars alle ruimte krijgen om hun talenten, ideeën en bedrijven te (door)ontwikkelen. Durvers, dromers en doeners. Jonge starters leren van ervaren ondernemers en andersom en samen gaan we op zoek naar nieuwe manieren om voedsel te produceren. Een en al innovatie dus en met AgriFood Capital faciliteren we dit.”

Lees hier het hele interview.


Ook aanschuiven?

Een InnovatieTafel bestaat uit een groep van acht ondernemers met interesse voor innovatie. Je komt minimaal vijf keer per jaar samen met twee moderatoren vanuit de kennispartners. De gespreksthema’s bepaal je samen met de andere deelnemers. Ga naar de website van de InnovatieTafels voor meer informatie.

Download hier de flyer van de InnovatieTafels.