Confettimoment FIT 2030 ‘Sociaal Innoveren in Noordoost-Brabant’
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Confettimoment FIT 2030 ‘Sociaal Innoveren in Noordoost-Brabant’

Op verschillende plekken in Noordoost-Brabant ging vandaag de FIT2030 confetti 
de lucht in. Hiermee markeren AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) de start van een nieuwe samenwerking op gebied van technologische en sociale innovatie.

De koppeling tussen beide aspecten van innovatie is belangrijk. Want technologische innovatie kan niet zonder sociale innovatie. Als het personeel de technologische innovatie niet kan toepassen in processen, producten en diensten, kan dit niet tot vooruitgang leiden. De mens is dus van grote invloed op het innovatiesucces.

Maar: hoe pak je dat als ondernemer aan, hoe verbind je technologische innovatie met sociale innovatie? In de nieuwe samenwerking helpen AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt en SOL bedrijven de juiste stappen te zetten door innovatie-experts ter beschikking te stellen, bijeenkomsten te organiseren én met een interessante subsidieregeling.


Voucherregeling ‘Technologische en sociale innovatie’

Deze subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven die stappen willen zetten in de verbinding tussen technologische en sociale innovatie. De vouchers (tot maximaal 20.000) euro kunnen ondernemers inzetten voor de ondersteuning van een innovatie-expert van SOL.

VOORBEELDEN VAN VOUCHERACTIVITEITEN
 

  • Creëren van bewustwording binnen het bedrijf
  • Ophalen van de hulpvraag en omzetten naar een plan op maat 
  • Workshops en opleidingstrajecten op het gebied van leiderschap, zowel op directieniveau als middenkader. 
     

Draagvlak op de werkvloer

Gert-Jan Koetsier, Regiomanager van SOL: “Deze vouchers helpen bedrijven in de levensmiddelenindustrie om concreet aan de slag te gaan met beide aspecten van innovatie: we zoomen in op technologische ontwikkelingen en de kansen en gevolgen die ze bieden voor de mens. Het is belangrijk om medewerkers aan te haken bij technologische innovatie. Hiermee creëer je draagvlak op de werkvloer, een grotere betrokkenheid en uiteindelijk de grootste kans op innovatiesucces.”

“FIT2030 maakt het mogelijk om technologie ook in het voordeel van de voedselindustrie te laten werken”, aldus Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital. “Door bijvoorbeeld zwaar werk aan machines over te laten, kunnen medewerkers in agrifood bedrijven zich nog beter richten op datgene waarin we als mensen het verschil kunnen maken.” 
 

Inspelen op arbeidskrapte

”Door samen de krachten te bundelen, maakbedrijven in de regio te helpen, innovatie te stimuleren en daarbij onmiddellijk ook te focussen op de veranderende rol van de werknemer, kunnen we echte impact maken. Voor nu en de lange termijn. Tevens biedt deze trajecten mogelijkheden om met behulp van technologische innovatie in te spelen op de arbeidskrapte. Ook van groot belang in Noordoost-Brabant”, voegt Jos van Asten, coördinator bij Noordoost Brabant Werkt, toe. 

 

 

Meer weten?

Wil je weten wat het FIT2030 programma ‘Sociaal Innoveren in Noordoost-Brabant’ voor jou als ondernemer kan betekenen? Of wil je gebruik maken van de voucherregeling ‘Technologische en sociale innovatie’? Neem dan contact op met Gert-Jan Koetsier: gj.koetsier@sol-online.nl.

Technologische innovatie en sociale innovatie gaan hand in hand

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Studenten
  • Landbouw
  • Innovatiehub
  • Skills & talent
  • Regio Deal

28 juni jaarlijkse open dag AgroProeftuin de Peel

22 maart 2024
  • Ondernemers
  • Studenten
  • Netwerk
  • Skills & talent

Mbo-onderwijs in Noordoost-Brabant gaat FF Concreet

22 maart 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Anuga FoodTech brengt nieuwe ideeën en inspiratie

22 maart 2024