De 10 Food Impactors van 2023
 • Ondernemers
 • Startups
 • Netwerk

21 maart 2024

De 10 Food Impactors van 2023

Giel Bongers, Wendy Luong, Nele Vandeneede en Lucki Pijpers behoren tot de 10 ‘disruptieve uitdagers’ die deze maand hun ideeën voor een beter voedselsysteem gaan pitchen tijdens de Food Impactors Summit. Een mooie kans om hun netwerk en impact te vergroten. En om zo hun droom, waar zij momenteel binnen het programma JUMP aan werken, te verwezenlijken.

De Food Impactors Summit is een tweejaarlijks kennisevenement waar leiders uit de foodbranche in contact komen met disruptieve uitdagers. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen voor de toekomst van het voedselsysteem. De 2023-editie vindt plaats op 28 en 29 maart a.s.

Nele Vandeneede: “Wauw! Ik sta ertussen met mijn concept 'Social Chef'! En op 29 maart mag ik mijn pitch verzorgen aan het grote publiek tijdens de Food Impactors Summit. Wat een veelbelovend programma. Zo spannend, zo trots, zo véél zin in! Een bijzondere reis is het al geweest."
 

De 10 Food Impactors van 2023

En dit zijn ze:
 

Bas Antonissen - BoerBas

Boer Bas Antonissen schakelde samen met zijn ouders om naar biologische varkenshouderij. Hij is nu mede-eigenaar van BoerBas, een gesloten varkenshouderij. Alle dieren worden op het bedrijf geboren en blijven daar. Bas zet zich in voor eerlijk zaken doen in een open, transparante keten met waardering, ook financieel, voor de boer.
 

Giel Bongers - Brabant Hop

Brabant Hop is een van de zeldzame biologische hoptelers in Nederland. Een nichemarkt waarmee oprichter Giel Bongers veel speciaalbierbrouwers, restaurants en consumenten bedient. Lokaal, biologisch en smaak zijn daarbij zijn uitgangspunten. 
 

Leonie Horne - Goede Zorg Proef Je

Leonie wil sneller herstel en  gezondheid bevorderen van ziekenhuispatiënten en -personeel. Dat doet zij door vóór 2030 een gezond voedselaanbod in alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te realiseren. Al 45 ziekenhuizen zijn aangehaakt bij Leonie's project. Samen werken ze aan hun missie ‘Met goede voeding bijdragen aan een gezonder Nederland’.
 

Yasmina Khababi - Freshtable

Yasmina maakt samen met statushouders halal en vega(n) maaltijden en bezorgt deze bij mensen thuis. Voor haar bedrijf Freshtable zijn klimaatverandering, migratie en ongelijkheid belangrijke maatschappelijke thema’s 
 

Wendy Luong - Green Bakers

Wendy maakt vegan plantaardige bakmixen en wil zo de bakkerijsector innoveren. Vegan is een belangrijke trend maar toepassen in de bakkerij is nog ene uitdaging. Deze verschilmaker heeft daar nu een oplossing voor.
 

Leon Meijer - Gemeente Ede

Leon is de eerste wethouder Food in Nederland, en wel bij de gemeente Ede Hij zet zich in voor meer gemeentelijke bevoegdheden en gezonde voedselomgevingen. Daarnaast is hij onder andere betrokken bij FoodNL, een initiatief waarin verschillende voedselregio’s (o.a. AgriFood Capital) met elkaar samenwerken. 
 

Lucki Pijpers - Extra-C

Extra-C is een gezond ijsje gemaakt van puur fruit en verrijkt met vitamines en eiwitten. Lucki richt zich met haar ijsjes specifiek op festivalgangers, die tijdens het feesten soms wel wat verkoeling en een likje gezondheid kunnen gebruiken. 
 

Esther de Snoo - Nieuwe Oogst

Esther is hoofdredacteur bij Nieuwe Oogst en is zich bewust van de rol van dit agrarisch medium. In de huidige tijd van polarisatie en negativiteit probeert zij zoveel mogelijk ongekleurd, feitelijk nieuws en kennis te delen. Tegelijkertijd wil zij mensen via haar artikelen tot nadenken zetten. Esther staat in de Food100 van 2022.
 

Maurits Tofohr - Join Program

Maurits werkt met zijn bedrijf Join Program aan een groter plantaardig aanbod en minder voedselverspilling in de bedrijfscatering. Klanten bestellen via een app de maaltijden die vervolgens in een centrale keuken bereid worden. En van daaruit ook bezorgd. Zo werkt Maurits aan de bedrijfscatering van de toekomst. 
 

Nele Vandeneede - Social Chef

Nele zoekt met Social Chef nadrukkelijk naar de samenwerking tussen kinderen, kunstenaars en koks met als doel om de relatie met voedsel te herstellen. Zij beweegt zich op het snijvlak van kunst, spel(filosofie) en gastronomie.

 

Tickets 

Kom ook naar de Food Impactors Summit in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek en ontmoet deze inspirerende verschilmakers. Kijk hier voor programma en tickets.
 

AgriFood Capital is partner van Food Impactors en mede-initiatiefnemer van JUMP Food Dream. Op de foto bovenaan: de JUMPers van 2023 met Lucki Pijpers (boven, 2e van rechts), Giel Bongers (uiterst rechts), Wendy Luong (onder, 2e van links) en Nele Vandeneede (onder, 2e van rechts).

Ook interessant voor jou

 • Ondernemers
 • Startups
 • Innovatiehub
 • Data & Tech
 • Skills & talent

100+ bedrijven digitaliseren al met Klikopmorgen

05 juli 2024
 • Ondernemers
 • Netwerk
 • Landbouw
 • Innovatiehub

Open dag Proeflocatie inspiratie voor nieuwe samenwerkingen

05 juli 2024
 • Ondernemers
 • Landbouw

Wortel Collectief stimuleert regeneratieve landbouw

04 juli 2024