Innovatiekracht Nederlandse voedselsector in beeld gebracht

Slimme technologieën kunnen een sleutelrol vervullen in het verduurzamen van het voedselsysteem, voedselveiligheid en gezonde voeding. Nederland wordt op dit vlak wereldwijd als innovator gezien. 

27 mei 2022

Om de innovatiekracht van de Nederlandse voedselsector in beeld te brengen, hebben de Topsector Agri&Food en brancheorganisatie FME het magazine SMART Food Manufacturing Special gemaakt. Eerder dit jaar verscheen al een special uit over Smart Farming.

Het magazine beschrijft innovatietrajecten waarbij voedselverwerkende bedrijven samenwerken met technologieaanbieders bedrijven. slimme en duurzame proces- en productinnovaties en aan nieuwe voedingsmiddelen. Het benadrukt ook de essentiële rol van onderwijs bij de transitie van de voedselsector.


Brabant op de kaart

Brabant is toonaangevend op gebied van landbouw en voedselverwerking. In de Smart Food Manufacturing Special zijn dan ook inspirerende businesscases opgenomen van Brabantse bedrijven waaronder Marel Poultry uit Boxmeer, Verbruggen Paddenstoelen uit Erp en The Protein Brewery uit Breda. Ook is onder andere te lezen dat HAS Hogeschool betrokken is geweest bij de ontwikkeling van plantaardige kaas.

Daarnaast zijn AgriFood Capital en Food Tech Brainport opgenomen in de rijtje van samenwerkingsverbanden van bedrijven, kennisinstellingen en overheden die werk maken van de toepassing van slimme technolgieëen om het voedselsysteem van de toekomst te realiseren. Brabant staat dus goed op de kaart!