Denk aan smeuïge brownies met veldbonenmeel, een salade met lupine, knapperig brood gebakken met veldbonenmeel of een hartige humusspread voor op een vers gebakken broodje. Lokaal, voedzaam en bovenal: lékker.
Boost aan peulvruchten
Initiatiefnemers van Meerkleurige Peel en de Peel Parels zijn De AgroProeftuin Noordoost-Brabant, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Innovatiehuis de Peel. Zij willen de teelt én consumptie van eiwitrijke peulvruchten zoals lupine en veldboon in de Peelregio een stevig boost geven. Eiwitteelten zijn goed voor de bodem en biodiversiteit in de regio én dragen bij aan gezonder eten en een toekomstbestendige landbouw.
Voor koks, bakkers en ander voedselmakers
Om de samenwerking tussen telers en makers te versterken, zetten we ketenbouwer Friek van Helden in. Iedereen met een goed idee, smaakgevoel en binding met de Peel is welkom. Peel Parels krijgen toegang tot ingrediënten, begeleiding bij de ontwikkeling én zichtbaarheid voor jouw creatie.
Peel Parels
Peel Parels zijn unieke gerechten of producten met veldbonen en/of lupine, ontwikkeld door en voor de Peel. Er zijn al mooie voorbeelden in ontwikkeling, maar we zoeken nieuwe makers die de uitdaging willen aangaan. De voedselmaker bepaalt het recept, blijft eigenaar van het product en krijgt in oktober een podium tijdens een feestelijke proeverij. Zo groeit de regio stap voor stap naar een rijk palet aan Peel Parels.
Aanmelden voor 1 september
Meedoen? Meld je dan vóór 1 september aan via friek@foodhelden.nl. Na aanmelding wordt er een verkennend gesprek gepland. Deelname is gratis. Je ontvangt begeleiding, ingrediënten én regionale zichtbaarheid.