Rondetafelgesprek 'De insectenteelt in beeld'

31 mei 2023

Rondetafelgesprek 'De insectenteelt in beeld'

De insectensector heeft een enorme groeipotentie. Deze sector staat steeds meer in de belangstelling vanwege de mogelijke rol die zij kan vervullen in de oplossing van verschillende maatschappelijke uitdagingen voor de voedselsector. Denk bijvoorbeeld aan insecten als alternatieve en duurzame eiwitbron. Of aan de bijdrage die insectenteelt kan leveren aan een circulaire economie.

Op initiatief van AgriFoodInnovation en de provincie Noord-Brabant vindt op 28 juni a.s. een Rondetafelgesprek plaats bij VDL Insect Systems in Eindhoven. Deze bijeenkomst gaat over de kansen, uitdagingen en mogelijkheden voor de insectenteelt in Nederland. 
 

Tipje van de sluier

Marian Peters  (New Generation Nutrition) en Geert Poels (VDL Insect Systems) geven een inkijk in de insectenketen van dit moment. De aanwezigen gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van de insectenteelt, regelgeving, consumentenacceptatie en kostenreductie van opschaling, maar ook over het samen benutten van kansen om de insectensector te professionaliseren.
 

Deelname

Voor dit Rondetafelgesprek zijn spelers in de insectenketen persoonlijk uitgenodigd. Heb je geen uitnodiging ontvangen maar vind je dat je zeker een inhoudelijke bijdrage kunt leveren aan deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de organisatie via de website van AgriFoodInnovation.
 

De bijeenkomsten van AgriFoodInnovation komen tot stand in samenwerking met AgriFood Capital, Brainport Development, REWIN West-Brabant, provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). AgriFoodInnovation wordt ondersteund door Regio Deal Noordoost Brabant. Dit Rondetafelgesprek wordt bovendien georganiseerd in samenwerking met Keyport, het economisch samenwerkingsverband van de regio Midden-Limburg.

Rondetafelgesprek 'De insectenteelt in beeld'