Van boer tot bord-tour zet innovatie in Brabant in de spotlights

Op de laatste dag van Dutch Food Week, 14 oktober, reed een bus vol ondernemers, studenten, beleidsmakers en andere belangstellenden langs verschillende innovatieve agrifoodbedrijven in Brabant. De bus stopte onder andere bij melkveehouderij De Waaistap in het Noordoost-Brabantse Heeswijk-Dinther.

25 oktober 2023

De organisatie van de tour ‘Brabant van boer tot bord’ was in handen van de provincie Noord-Brabant, lead partner van Dutch Food Week. Gastheer was Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking. De tour maakte het mogelijk voor alle deelnemers om zelf te beleven waar Brabant als voedselregio zo innovatief en vooruitstrevend in is. 


Naar natuurinclusief

Noortje en Nico Krol schakelen met hun bedrijf De Waaistap om naar natuurinclusieve landbouw. Het is op dat gebied ook een inspiratiebedrijf voor andere agrarische ondernemingen in Brabant. Onlangs openden ze een agrarisch kinderdagverblijf op hun boerderij. Noortje: “We willen naast natuurinclusief ook meer publieksinclusief worden en een betere verbinding met de omgeving tot stand brengen.” 

Na De Waaistap, trok de tour langs Van der Avoird Trayplant in Molenschot, BeefyGreen op Food Tech Park Brainport en Genneperhoeve in Eindhoven.

 

 

Waarde-ring

Op de laatste locatie reikte de gedeputeerde de jaarlijkse Waarde-ringen uit aan drie Brabantse ondernemers als blijk van waardering voor hun inzet om het wederzijdse begrip tussen boer en burger te versterken. De Waarde-ringen gingen dit jaar naar Peter Dictus voor de theatervoorstelling ‘Iets met Boeren’,  Bart Pijnenburg van de biologische Tuinderij de Es en Peter van Agt van de Fladderfarm.