Verschilmakers Atelier op de Food Inspiration Days
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Voedselverspilling

21 maart 2024

Verschilmakers Atelier op de Food Inspiration Days

Samen met de gemeente Meierijstad geeft AgriFood Capital letterlijk het podium aan inspirerende verschilmakers in agrifood op de aankomende Food Inspiration Days. Dit is een toonaangevend evenement voor beslissers in foodservice en foodretail die informatie en  inspiratie zoeken over de foodwereld van morgen. 

In het Verschilmakers Atelier laten negen innovatieve voedselmakers zien hoe zij met hun producten bijdragen aan een duurzame toekomst van ons voedsel. Op deze manier geven zij de innovatiekracht van agrifood in de regio een gezicht. De Food Inspiration Days vinden plaats op 17 en 18 oktober op de Noordkade in Veghel. In totaal worden er zo’n 1.200 bezoekers verwacht.
 

Verschilmakers Atelier

En dit zijn ze!


Wilbert Egelmeers – Eigezwijns

Wilbert is een van de vijf boeren die samen als ‘Eigezwijns’ vleesproducten produceren volgens de principes van kringlooplandbouw. In ‘Goeie Worst’ is een deel van het vlees bovendien vervangen door kidneybonen. Zo geven ze de eiwittransitie een zetje.
 

John Verbruggen - Verbruggen Paddestoelen

Vanuit zijn familiebedrijf kweekt John oesterzwammen op biologische wijze. Hij maakt daarbij gebruik van de nieuwste technologieën. Zo werkt deze verschilmaker op een slimme en duurzame manier aan het eten van vandaag en morgen.
 

Bram Voets - Voets Specialiteiten

Bram is groothandelaar in delicatessen. Hij bedenkt continu hoe zijn familiebedrijf nog beter en innovatiever kan werken om binnen de foodbranche voorop te lopen in smaak, kwaliteit en duurzaamheid. Van ingrediënt tot verpakking.
 

Dennis Hurkmans – Bus Whisky

Dennis ontwikkelde de eerste whiskey in Nederland met mout afkomstig van lokaal geteelde gerst. Het is zijn ambitie om de duurzaamste whiskey ter wereld te produceren. Met een Global Green Award op zak lijkt familiestokerij Bus Whiskey Distillers aardig op weg te zijn.
 

Wendy Luong – Green Bakers

Vanuit haar eigen familiebakkerij wil Wendy de wereld veroveren met vega gebak. Voor mensen die thuis vegan gebak willen maken, ontwikkelde zij speciale bakmixen. Wendy volgt momenteel de het talentontwikkelingsprogramma JUMP van AgriFood Capital (hyperlink).


Michael Luesink & Dennis Favier – Seasogood 

Deze verschilmakers hebben de handen ineen geslagen om samen plantaardige tonijn te maken. Een vega product op basis van bonen met de smaak van zee en plantaardig. Met deze visvrije tonijn willen Michael en Dennis de zee beschermen.
 

William van Aspert - Dutch Fit Drinks 

William ontwikkelde Feel So Good, een sportieve drank van koolzuurvrij gefilterd water in verschillende fruitsmaken. Laag in calorieën en met toegevoegde vitamines. Het is een frisse en gezonde dorstlesser die in een gezonde leefstijl past.
 

Pieter Cornelissen - Cornelissen Coffeeroasters

Pieter is altijd op zoek naar de juiste ‘groene boon’. De beste kwaliteitsbonen die smaakvol zijn en worden geproduceerd in balans met mens en natuur. Duurzaam van oorsprong tot verpakken. De groene bonen van Pieter komen vanuit de hele wereld.
 

Pablo Schultz – Bakkie Bruis 

De missie van Bakkie Bruis? Mensen een nieuwe manier van koffiedrinken laten ervaren met een koffie-frisdrank. Een frisdrank maar dan anders. Zijn concept leverde startende ondernemer Pablo begin dit jaar eerste prijs op de Dutch Week KickStartShow 2022. Pablo zal zijn idee ook pitchen op het Startup-stage


Programma en tickets

Kom ook naar de Food Inspiration Days en maak nader kennis met de ondernemers in het Verschilmakers Atelier. Ga voor het actuele programma en tickets naar de website van Food Inspiration Days.

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Nieuw voedselproject voor scholen in Noordoost-Brabant gestart

17 april 2024