Alternate Text

Innovatie in de agrifood sector centraal tijdens 3e Dutch Agri Food Week

20 april 2017

Wat ligt er morgen op ons bord? Door wie wordt dat gemaakt? En hoe? Welke vraagstukken, uitdagingen én mogelijke oplossingen brengt dat met zich mee? Dat laten we zien tijdens de 3e editie van Dutch Agri Food Week. Die vindt plaats van 9 t/m 19 oktober 2017. AgriFood Capital nodigt bedrijven, organisaties, overheden en instellingen in de regio uit om mee te doen met hun eigen event. Samen laten we zien hoe Noordoost-Brabant voorop loopt met innovatie in agrifood. 

Er staat al een aantal toonaangevende events op het programma van Dutch Agri Food Week 2017, door heel Nederland. De events zijn bedoeld voor professionals in de sector en voor consumenten met belangstelling voor voedsel en voedselproductie. In AgriFood Capital hebben we bijzondere aandacht voor voedsel en gezondheid, de rol van technologie, duurzaam gemaakt voedsel en natuurlijk  gastvrijheid. We vertalen dat in ons programma:

  • No Time To Waste (ma 9-10). Een dag in het teken van circulariteit in agrifood met
  • bijzondere aandacht voor Voedselverspilling.
  • Technology Impact Day (di 10-10). Welke rol speelt technologie, nu en in de toekomst,
  • bij het maken en consumeren van voedsel.
  • Be Healthy Day (woe 11-10). Over gezond en waarde(n)vol voedsel
  • Hospitality Day (do 12-10). De bekende Brabantse gastvrijheid staat centraal. 

Doe mee!
Deze thema’s zijn de speerpunt-ambities van AgriFood Capital, hierin willen we de allerbeste zijn. Maar alle events die agrifood innovaties in onze regio zichtbaar maken zijn meer dan welkom op het podium van Dutch Agri Food Week. Op dafw.agrifoodcapital.nl is alle informatie te vinden over de uitgangspunten en het programma van Dutch Agri Food Week in Noordoost-Brabant. Samen bekijken we hoe de formule van 2017 het beste voor iedereen kan werken.
Interesse om mee te doen? Neem contact op met Annemiek Kraaijvanger via a.kraaijvanger@agrifoodcapital.nl of 06-22727245.

Dutch Agri Food Week in Noordoost-Brabant
Deze activiteiten staan al op het programma van AgriFood Capital:

  • Maandag 9 oktober: het CEO-ontbijt, een ontbijtbijeenkomst voor CEO’s van food bedrijven als kick-off van de Dutch Agri Food Week in onze regio.
  • Woensdag 11 oktober: bekendmaking van de winnaar van AgriFood Capitals kinderkookwedstrijd Keukenbazen tijdens een feestelijk diner.
  • Vrijdag 13 oktober: officiële kickoff van We Are Food 2018. In 2018 is Brabant Europese Regio van de Gastronomie. Lekker en goed eten is een belangrijke aanleiding  om te kiezen voor Brabant als bestemming, en met de Brabantse Keukens maken we werk van voedselvernieuwing. Ook vindt op deze dag de Food100 plaats: de bijeenkomst van het nationale netwerk van game changers in agrifood.
  • Maandag 16 en dinsdag 17 oktober: Food Inspiration Days. Dé plek waar professionals uit de foodservice branche genoeg inspiratie opdoen voor een heel jaar.

Meer over alle activiteiten vindt u op www.dafw.agrifoodcapital.nl

 

Programma in ontwikkeling, doe mee met uw event in Noordoost-Brabant!