Beet! staat voor Brabant Eet, de samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in Noord-Brabant om jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor de agrifood sector van de toekomst. Dat is belangrijk voor de economie en werkgelegenheid in Brabant.

Beet! heeft als doel om onderwijs en bedrijfsleven (praktijk) in agrifood zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Dat is hard nodig want deze sector staat voor een grote transitieopgave om de groeiende (wereld)bevolking op een duurzame(re) manier te kunnen blijven voorzien van voldoende, gezond en veilig voedsel. 

Dat vraagt om een nieuw en toekomstbestendig voedselsysteem. Een systeem waarin onder andere een belangrijke rol weggelegd voor data en slimme technologie├źn zoals robots en kunstmatige intelligentie. Het bedrijfsleven zit te springen om (jonge) mensen met nieuwe kennis en vaardigheden die nodig zijn om dergelijke innovaties toe te kunnen passen.

Onderwijs, bedrijfsleven en overheden samen


Om de agrifood werknemers en ondernemers van de toekomst op te leiden, is een structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden nodig. Partijen die samen nieuwe kennis willen ontwikkelen en mbo en hbo studenten opleiden voor nieuwe beroepen in duurzame voedselketens. En dat gebeurt in Beet!.   


Beet! is een initiatief van Kennispact MBO Brabant in samenwerking met vier mbo-instellingen (Yuverta, Curio, Koning Willem I College en Summa College), 50 bedrijven, vijf samenwerkingsorganisatie (waaronder AgriFood Capital) in de agrifood sector, drie hbo-instellingen (HAS Green Academy, AVANS hogeschool, Fontys hogeschool) en de provincie Noord-Brabant. 

Zit je in het onderwijs of ben je voedselmaker en....

wil je weten wat Beet! voor jou kan betekenen?

Alternate Text
Neem contact op met Anke in de Rijp Projectmanager