Dé lijst van gamechangers en changemakers in agrifood

Food100 is dé lijst van voedselveranderaars in Nederland. Van gevestigde leiders tot aanstormend talent. Het zijn 100 voedselmakers die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. De Food100-lijst brengt de innovatiekracht van verschillende foodgeneraties bij elkaar.

Creatief, authentiek en daadkrachtig

Een onafhankelijke, deskundige jury stelt elk jaar een nieuwe lijst op. Deze wordt tijdens Dutch Food Week gepresenteerd. Food100 bestaat uit 50 changemakers onder de 30 jaar, en 50 gamechangers boven de 30 jaar. Zij blinken uit in creativiteit, eigenheid en daadkracht. Food100 is een verbinder van voedselveranderaars. Jonge talenten worden gekoppeld aan ervaren gamechangers om de toekomst samen vorm te geven met nieuwe initiatieven. 

De inschrijftermijn voor de Food100 lijst van 2020 is gesloten. Binnenkort volgt de bekendmaking! Ontmoet alvast de jury.


Is een verkiezing van de 100 gamechangers in food 2020 nog wel gewenst in het licht van de coronacrisis?
De initiatiefnemers denken van wel: juist nu hebben we onze foodhelden hard nodig! Toegang tot goed en gezond eten is essentieel voor het functioneren van de maatschappij in uitdagende tijden.

De jury handhaaft de vier criteria waarop kandidaten worden beoordeeld maar zal ook oog hebben voor mensen in de voedselketen die zich dit jaar op een bijzondere manier weten te onderscheiden. Wie heeft ondernemerschap en leiderschap laten zien? Wat zijn de inspirerende voorbeelden van sociale innovatie in food? Wie zijn voor en achter de schermen aan het werk geweest voor een goede voedselketen?​


Food100 is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth NetworkAgriFood CapitalFood Hub en Food Inspiration. AgriFood Capital BV is projectleider Food100.

Ben of ken jij een voedselveranderaar met een bijzondere missie en ...

Wil je meer weten over Food100?

Alternate Text
Neem contact op met Robert Jan Marringa programmamanager Netwerken & clusters