Dé lijst van voedselveranderaars van het moment

Food100 is dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst samengesteld met de 100 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dat moment. Van gevestigde leiders tot aanstormend talent, de Food100-lijst brengt de innovatiekracht van verschillende foodgeneraties bij elkaar.

Creatief, authentiek en daadkrachtig

De lijst wordt elk jaar samengesteld door een onafhankelijke en deskundige jury. Food100 bestaat uit 50 changemakers onder de 35 jaar, en 50 gamechangers boven de 35 jaar. Zij blinken uit in creativiteit, eigenheid en daadkracht. Food100 is een verbinder van voedselveranderaars. Jonge talenten worden gekoppeld aan ervaren gamechangers om zo samen de toekomst van ons voedsel versneld vorm te geven met nieuwe initiatieven. 

FOOD100 VAN 2023

Maak hier kennis met de gamechangers en changemakers van nu! Op 20 november 2023 worden de Foodhelden van dit jaar bekend gemaakt. Dit zijn voedselveranderaars die een extra bijzondere prestatie hebben geleverd.

Food100 is een gezamenlijk initiatief van AgriFood CapitalSlow Food Youth NetworkFood Hub en Food Inspiration. Powered by Rabobank,, Food Impactors en BOAkkerbouw.

Ben of ken jij een voedselveranderaar met een bijzondere missie en ...

Wil je meer weten over Food100?

Alternate Text
Neem contact op met Robert Jan Marringa programmamanager Netwerken & clusters