‘Spiegeldromen’ genomineerd voor Nationale Onderwijsfilm 2018

11 september 2018

Nieuws

Voor de zevende keer wordt dit jaar de Nationale Onderwijsfilm gekozen. Een van de zes genomineerde films is ‘Spiegeldromen’. In deze film wordt een kijkje gegeven in het leven van leerlingen van praktijkscholen. Een emotionele tombola van pubers, die ondanks hun achtergrond overeind proberen te blijven.  Met behulp van docenten wordt gezocht naar een balans tussen carrièrekansen en de emotionele bagage van de leerlingen. 

Het is een heldere film die (toekomstige) werkgevers meer inzicht geeft in deze kwetsbare jongeren. In AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma in Noordoost-Brabant, vormen kwetsbare jongeren een belangrijke doelgroep. Het praktijkonderwijs De Rijzert uit ’s-Hertogenbosch heeft aan 'Spiegeldromen' meegewerkt.

Op 3 oktober a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt. Stemmen kan nog tot en met 30 september a.s. De zes genomineerde films en – documentaires zijn voorgedragen door Eye Filmmuseum, het Nationaal Onderwijsmuseum en door het vakblad Van12tot18.  

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?