300e plaatsing via Sectorplan Noordoost-Brabant

31 augustus 2017

Nieuws

Dankzij het Sectorplan Noordoost-Brabant is inmiddels de 300e traject gestart om werkzoekenden te helpen aan een nieuwe baan. Het Sectorplan laat hiermee zien een beproefd instrument te zijn om mobiliteit op de regionale arbeidsmarkt te stimuleren. 

Via het Sectorplan Noordoost-Brabant worden werkzoekenden via subsidies naar ander werk begeleid. Binnen dezelfde sector én van de ene naar een andere sector. Het kan vanuit een werkloosheidssituatie maar ook vanuit een baan. Door vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten, draagt het Sectorplan bij aan de economische ontwikkeling van de regio. Sinds de start in 2016 maken steeds meer werklozen gebruik van de mogelijkheden. Sectoren waarin nieuw werk wordt gevonden, zijn onder andere logistiek, beveiliging, ICT en metaalindustrie.

Het Sectorplan, een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, loopt tot en met 2018. In de uitvoering wordt samengewerkt met BZW, FNV, CNV, Servicepunt Leren en werken, het WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant, gemeenten en het UWV. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?