Brabantse zorginstellingen pakken verspilling aan

6 juni 2019

Nieuws

In het afgelopen jaar hebben 13 zorginstellingen in Brabant grote stappen gezet in de aanpak van voedselverspilling. Dankzij het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant gingen de organisaties duurzamer inkopen en werd er minder verspild bij de maaltijdbereiding. Ook is er minder eten weggegooid omdat de maaltijden beter werden gewaardeerd.

In een afsluitende bijeenkomst in Rosmalen presenteerden de deelnemers op 5 juni jl. de resultaten en hun toekomstplannen. Via de keukens van deze zorgorganisaties worden dagelijks meer dan 21.600 maaltijden bereid voor patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers.

Vrijwel alle zorgorganisaties is het gelukt om voedselverspilling flink onder het landelijke gemiddelde van 30% te krijgen. Tezamen met een duurzamer inkoopbeleid levert dat jaarlijks een kostenbesparing op van 5.000 tot 50.000 euro. Meer dan 70% van de ‘eters’ van deelnemende instellingen is dik tevreden over de kwaliteit van het eten. Op de website van Duurzaam en Gezond aan Tafel is alles te lezen over deze mooie resultaten in Brabant.

Ga naar de website www.duurzaamgezondaantafel.nl voor meer informatie over deze mooie resultaten.

Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant is een gezamenlijk initiatief van Diverzio, AgriFood Capital, Rabobank ’s-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Godshuizen in samenwerking met Academie voor Gastronomie, Diagnose Voeding en Gezondheid, Care Culinair, FoodFirst Network en NEVI.

DEELNEMERS AFSLUITENDE BIJEENKOMST BIJ CELLO IN ROSMALEN

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?