MBO Challenge Voedselverspilling in najaar van start

2 mei 2019

Nieuws

In september van dit jaar gaat een voedselverspillingschallenge voor mbo-studenten van start. Alle mbo-opleidingen in Nederland die iets met voedsel te maken hebben, van Tuinbouw en Food tot Horeca en Logistiek, kunnen deelnemen.

Op ondernemende manier gaan de studenten aan de slag met bestaande voedselverspillingsvraagstukken vanuit de maatschappij en het bedrijfsleven. De beste inzending wordt onderscheiden met een prijs. Welke dat is, wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in januari 2020 bij de Verspillingsfabriek in Veghel.

De challenge is een initiatief van onderwijsorganisatie ‘MBO voor morgen’ en koplopers op gebied landbouw, voedsel, natuur en gezondheid van ‘Transitiecoalitie Voedsel’. Het achterliggende doel is om studenten 21ste eeuwse vaardigheden bij te brengen en kennis te laten maken met werken in multidisciplinaire teams. Het is een manier om de voedseltransitie een plek in het onderwijs te geven.

De MBO Challenge Voedselverspilling is een samenwerking van onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers. Aanmelden is nu al mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

Voorbeeld case:

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?