Mens en machine samen in voedselproductie in COTEMACO

8 november 2018

Nieuws

“Waar vinden we voldoende handen voor onze voedselproductieprocessen?”, “Nemen robots ons werk over of gaan we met robots samenwerken?” maar ook “Hoe voldoen we aan de steeds strengere eisen van gezondheid en duurzaamheid?”

Met deze en andere vragen gaan MKB-bedrijven uit de voedselindustrie, technologie-aanbieders en kennisinstellingen samen aan de slag in het Europese Interreg project COTEMACO. De Nederlandse partners zijn Food Tech Brainport en High Tech NL. Bedrijven worden uitgenodigd om nieuwe voedselverwerkingsprocessen te ontwikkelen waarbij medewerkers en robots optimaal en kosteneffectief gaan samenwerken.  

COTEMACO is bedoeld om de toepassing van samenwerkende robots in de voedselindustrie te stimuleren. De mogelijkheden van samenwerkende robots in de voedselindustrie worden zichtbaar gemaakt en de drempels verlaagd om deze ook echt in te zetten. Deelnemende bedrijven worden ondersteund bij de implementatie van samenwerkende robots in het eigen bedrijf.
 
Aftrapbijeenkomst 28 november
Op 28 november a.s. wordt de aftrapbijeenkomst van COTEMACO bij Food Tech Brainport georganiseerd. Kijk op de website voor meer informatie en aanmelden. Deelname is gratis.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?