A50 bij Uden test-locatie Solar Highway

18 oktober 2017

Nieuws

In 2018 start de bouw van een uniek en innovatief geluidsscherm langs de A50 in Uden. Het scherm houdt niet alleen geluid tegen maar gaat ook energie opwekken via zonnepanelen. De aanleg vindt plaats in het kader van het Europese project Solar Highways in samenwerking met onder andere Rijkswaterstaat.

Het nieuwe scherm wordt 400 m lang en vijf meter hoog. De bovenste vier meter bestaat uit zonnepanelen. Een geluidsscherm waarin tweezijdige zonnepanelen op deze schaal zijn geïntegreerd is niet eerder ontwikkeld. De A50 bij Uden wordt hiermee een belangrijk testgebied voor Solar Highways.

De komst van de Solar Highway sluit niet alleen bij de lokale ambities van Uden maar ook regionaal bij de opgaven op gebied van duurzaamheid, mobiliteit, klimaat en energie. In AgriFood Capital juichen de samenwerkende partijen dit vernieuwende en duurzame initiatief dan ook van harte toe.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?